Ελλάδα|07.07.2020 10:36

Αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση της Folli Follie

Σοφία Φασουλάκη

Ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν χθες μέλη της οικογένειας Κοτσολιούτσου προκειμένου να απολογηθούν για την απάτη που φέρεται ότι τελέστηκε σε βάρος του επενδυτικού κοινού και άλλα κακουργήματα σχετικά με την υπόθεση Folli Follie.

Ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Μόνο δύο κατηγορούμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στην κλήση της ανακρίτριας. Πρόκειται για το άλλοτε δεξί χέρι της οικογένειας και πρώην υπεύθυνο των οικονομικών στη θυγατρική του Ομίλου στην Ασία και για τον Κινέζο επικεφαλής της στην Ασία. Η μη εμφάνισή τους σηματοδοτεί την έκδοση σε βάρος τους ενταλμάτων σύλληψης.

Η ανακρίτρια προσωποποίησε κατηγορίες σε βάρος κι άλλων προσώπων, πλην εκείνων που είχαν διωχθεί ποινικά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των κατηγορουμένων έχει πλέον φτάσει στους 30.

Η οικογένεια Κοτσολιούτσου βαρύνεται με 5 αδικήματα και ειδικότερα για απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση αγοράς, εγκληματική οργάνωση, και πλαστογραφία.

Folli FollieΔημήτρης ΚουτσολιούτσοςΤζώρτζης Κουτσολιούτσος