Ανησυχητική αύξηση στους διαδικτυακούς εκβιασμούς με «ροζ» περιεχόμενο στη χώρα μας
NewsroomΠολλαπλασιάζονται στη χώρα μας οι υποθέσεις διαδικτυακού εκβιασμού με βίντεο ή φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου και θύματα κυρίως γυναίκες. Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μόνο το 2018, εξιχνίασε 492 τέτοιες καταγγελίες.
Όπως μετέδωσε ο ANT1, το φαινόμενο, που ονομάζεται «sextortion» τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις στη χώρα μας. Στην περίπτωση αυτή, ο θύτης δημοσιοποιεί φωτογραφίες ή βίντεο με ερωτικές στιγμές εν αγνοία του θύματος, με οικονομικά κίνητρα ή πρόθεση εκδίκησης, την ώρα που τα θύματα βιώνουν μια πραγματική κακοποίηση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Μανώλη Σφακιανάκη, ο εκβιασμός δεν είναι οικονομικής φύσεως αλλά περισσότερο ζήτημα εξευτελισμού του θύματος. Μάλιστα, όπως σημείωσε, στα 10 θύματα το ένα θα φτάσει να καταγγείλει τον εκβιασμό.
Περισσότερα, στο βίντεο που ακολουθεί:
- Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη το όνομα του κόμματος του Τσίπρα - Η ιδρυτική διακήρυξη
- Θα υπάρξει ακραία ζέστη στην Ελλάδα όπως στη Βορειοδυτική Ευρώπη; Η ανάλυση του Κολυδά για το φαινόμενο
- Υπόθεση 3χρονης στην Κρήτη: Τα ψέματα που οδήγησαν τη μητέρα στη φυλακή - «Έπαιζε έξω και μάλλον έπεσε»
- Σοβιετικό ρόβερ που είχε «χαθεί» στη Σελήνη, έστειλε σήματα σχεδόν 40 χρόνια μετά