Ελλάδα|14.07.2020 14:58

Υπεύθυνοι κατασκήνωσης στη Χαλκιδική: Οριακά θετική στον κορoνοϊό η 10χρονη μαθήτρια

Newsroom

Οριακά θετικό ανιχνεύτηκε και δεύτερο παιδί στην κατασκήνωση της Νέας Φώκαιας στη Χαλκιδική, όπου την περασμένη Κυριακή είχε βρεθεί θετικό στον κορονοϊό ένα 15χρονο κορίτσι. Πρόκειται για ένα κορίτσι 10 ετών, το οποίο μετά το συναγερμό που σήμανε στην κατασκήνωση, το μετέφεραν οι γονείς του προληπτικά σε νοσοκομείο για να υποβληθεί σε έλεγχο για τον ιό, χωρίς να έχει κανένα απολύτως σύμπτωμα. Το παιδί ανιχνεύτηκε οριακά θετικό και για το λόγο αυτό θα επαναλάβει το τεστ. 

Σημειώνεται ότι η 10χρονη έμενε σε διαφορετικό κατάλυμα από την 15χρονη, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων μεταξύ τους.  

Εφυγαν περισσότερα από 100 παιδιά

Στις 8:00 το πρωί της Κυριακής 12 Ιουλίου κυκλοφόρησε η πληροφορία μεταξύ των περίπου 900 παιδιών της κατασκήνωσης ότι υπάρχει πιθανότητα μία 15χρονη από τη Βέροια να είναι θετική στον κορονοϊό. «Η ομαδάρχισα, γύρω στις 8:00 το πρωί, μας ενημέρωσε ότι ένα κορίτσι στο διπλανό σπιτάκι από εμάς ίσως είναι θετικό στον κορονοϊό, αφού παρουσίασε κάποια συμπτώματα και ότι όλα τα παιδιά από το συγκεκριμένο σπιτάκι, στο οποίο έμεναν περίπου δέκα κορίτσια, πήγαν στο νοσοκομείο, για να κάνουν τεστ. Μία φίλη μου μίλησε τηλεφωνικά με ένα από αυτά τα παιδιά και εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στο νοσοκομείο. Γύρω στις 2:00 το μεσημέρι μάθαμε τελικά ότι το κορίτσι ήταν θετικό και ξεκίνησε η αναστάτωση. Τηλεφώνησα στη μαμά μου, για να έρθει να με πάρει. Το ίδιο έκαναν και πολλά άλλα παιδιά, αφού είμασταν όλοι φοβισμένοι. Εγώ έφυγα από την κατασκήνωση γύρω στις 6:00 το απόγευμα και όπως έμαθα, έφυγαν σχεδόν όλα τα παιδιά από την πτέρυγά μας», περιγράφει η Λυδία Κλέσκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συγκεκριμένη κατασκήνωση, από το μεσημέρι της Κυριακής και μέχρι τώρα, έφυγαν περισσότερα από 100 παιδιά.  Το γεγονός ότι έφυγε ένας μεγάλος αριθμός παιδιών επιβεβαιώνει στο ethnos.gr και η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά – Δημητροπούλου, η οποία σημειώνει ότι η κατασκήνωση εξακολουθεί να λειτουργεί. Η 15χρονη κοπέλα, που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, παρουσιάζει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται στο σπίτι της, στη Βέροια. Το γεγονός ότι το κορίτσι μπήκε στην κατασκήνωση την Κυριακή 5 Ιουλίου, δημιουργεί σοβαρές υποψίες ότι μπορεί να κόλλησε τον ιό μέσα σε αυτήν.

κατασκήνωσηΧαλκιδικήΚορονοϊός