Ελλάδα|16.07.2020 11:12

Αυτοψία στο αρχηγείο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας: 5.000 τεστ κορονοϊού καθημερινά!

Newsroom

Τον αγώνας δρόμου που κάνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις για άμεσα αποτελέσματα σε τεστ κορονοϊού, περιέγραψε ο ο πρόεδρος του ΔΣ ΕΚΕΑ, Παναγιώτης Κατσίβελας, μιλώντας στην εκπομπή του Οpen TV, Ωρα Ελλάδος. Όπως αποκάλυψε έχουν ήδη γίνει 4.000-4.500 αναλύσεις δειγμάτων από πύλες εισόδου της χώρας, ενώ τα αποτελέσματα βγαίνουν μέσα σε τέσσερις ώρες.

«Καθήκον μας είναι να λειτουργούμε πάνω στο αίμα. Εχουμε όμως την τεχνογνωσία για να συμβάλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Ερχονται δείγματα από νοσοκομεία από τη Λάρισα και κάτω, από τα νησιά και από το Ελευθέριος Βενιζέλος, αλλά και από τον Προμαχώνα» είπε ο κύριος Κατσίβελας και προσέθεσε σχετικά με τη διαδικασία: «Είναι αυτοματοποιημένη η μέθοδος. Τα αποτελέσματα ανεβαίνουν σε μία πλατφόρμα. Ετσι μπορούν να προβούν σε άμεσες αποφάσεις τα Νοσοκομεία και ο ΕΟΔΥ».

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας έχει κάνει περισσότερα από 100.000 τεστ για κορονοϊό, ενώ σε κάθε βάρδια του εργαστηρίου συνήθως εξετάζονται 1.500 δείγματα. «Στις αρχές όμως είχαμε φτάσει και τις 6.000 τεστ ανά βάρδια» ανέφερε ο κύριος Κατσίβελας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open TV

ΕΟΔΥτεστΕθνικό Κέντρο ΑιμοδοσίαςΚορονοϊός