Ελλάδα|16.07.2020 20:46

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στον νόμο για τις διαδηλώσεις

Newsroom

Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιούν αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες, με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τις διαδηλώσεις. Οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και κατευθύνονται προς το Σύνταγμα, με το κέντρο να είναι απροπέλαστο και τους δρόμους γύρω από την Πανεπιστημίου να είναι κλειστοί.

Στο σχετικό κάλεσμά τους αναφέρεται: «Ο αγώνας ενάντια στον χουντονόμο, μόλις ξεκίνησε και δεν θα τελειώσει παρά μόνο με την οριστική του κατάργηση. Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση. Αυτός ο νόμος θα καταργηθεί. Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές. Αθώωση όλων των συλληφθέντων στο συλλαλητήριο στις 9/7».

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες συναθροίσεις υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (9/7) από την Ολομέλεια της Βουλής, με ονομαστική ψηφοφορία. Επί της αρχής ψήφισαν 288 με 187 «ναι« και 101 «όχι». Η συζήτηση από εκείνο το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής υπήρξε θυελλώδης, με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, αλλά και αργότερα το βράδυ με αφορμή τα επεισόδια στο Σύνταγμα.

διαδήλωσηΣύνταγμα