Ελλάδα|22.07.2020 22:47

Φωτιά στην Κορινθία: Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη «μάχη» με τις φλόγες

Newsroom

Σκηνές απελπισίας κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Πρακτορείου Eurokinissi στις Κεχριές Κορινθίας, όπου από το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουλίου, μαίνεται μεγάλη φωτιά. Η Πυροσβεστική έχει αναγκαστεί να εκκενώσει τους οικισμούς Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες, Αθίκια και Αλαμάνο, όπως και μία κατασκήνωση αλλά και ένα οικοτροφείο για άτομα με αναπηρίες. Αργότερα, εξαιτίας της φωτιάς, εκκενώθηκε και ο οικισμός Άγιος Ιωάννης. Αυτός είναι ο έκτος οικισμός που εκκενώνεται στην Κορινθία. Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι, Δήμες και Αλαμάνο έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία αλλά και δικά τους μέσα σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή.

Όπως είναι φανερό από τις εικόνες η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα σε δασική έκταση.  «Μπορεί πλέον να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά η πυρκαγιά στις Κεχριές συνεχίζει να έχει πολλές διάσπαρτες εστίες σε μια μεγάλη περίμετρο, με διαρκείς αναζωπυρώσεις» επισημαίνει στο ΑΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Αναφέρει ακόμη, ότι αναμένεται να αφιχθούν, από τη Θεσσαλονίκη, 35 άτομα, μέλη πεζοπόρων τμημάτων, που ταξιδεύουν με μισθωμένο αεροσκάφος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα εναέρια μέσα και ειδικότερα τα 6 ελικόπτερα και τα 2 αεροσκάφη που πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού αποσύρθηκαν μόλις νύχτωσε, ενώ με το πρώτο φως της νέας ημέρας θα είναι έτοιμα, εφ΄ όσον χρειαστεί, να επιχειρήσουν εκ νέου.

Παράλληλα, στη διάρκεια της νύχτας αναμένεται να ανανεωθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να είναι ξεκούραστοι οι πυροσβέστες. Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο πυροσβεστικών επιχειρήσεων, δέκα πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δείτε το φωτορεπορτάζ

copyright: eurokinissi
πυροσβεστικήφωτιάΚόρινθος