Ελλάδα|23.07.2020 21:34

Μάτι: Δικαίωση για τα 102 θύματα της φωτιάς ζητούν οι κάτοικοι

Κώστας Ασημακόπουλος

Δικαίωση» και απονομή δικαιοσύνης ζήτησαν για άλλη μία φορά οι συγγενείς και οι φίλοι των 102 θυμάτων της φονικής φωτιάς στο Μάτι, που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στον Ναυτικό Όμιλο στο Λιμανάκι. Κατά τη διάρκεια της εκφώνησης των ονομάτων των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «δικαίωση».

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης, υποστήριξε ότι «έχουν περάσει δύο χρόνια αλλά οι ευθύνες δεν αποδόθηκαν». Στη συνέχεια εκ μέρους της κυβέρνησης μίλησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε γνωστό ότι τις επόμενες μέρες θα βρεθεί στην περιοχή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό να εκπονηθεί το πλάνο για την ανάπλαση του Ματιού. 

Νωρίτερα το απόγευμα, έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στο Νέο Βουτζά, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των θυμάτων. Το μνημείο συμβολίζει τη φυγή των ανθρώπων, ενώ πίσω τους βρίσκεται η πύρινη λαίλαπα. Συγγενείς και φίλοι των 102 θυμάτων άφησαν λίγα λουλούδια στο μνημείο. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος.

φωτιά στο ΜάτιΜάτι