Ελλάδα|27.07.2020 20:22

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 63χρονος που κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής ανήλικης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ελεύθερος υπό όρους, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, αφέθηκε ο 63χρονος, που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να αρπάξει 10χρονο κοριτσάκι, την περασμένη Παρασκευή, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το κοριτσάκι έχει καταγωγή από τη Βουλγαρία και πουλούσε χαρτομάντιλα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι περιοριστικοί όροι που τού επιβλήθηκαν με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνισή του, δυο φορές τον μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Ο 63χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι γνώριζε τη μητέρα της μικρής και ότι επιχείρησε να πάει σε αυτήν τη 10χρονη, η οποία ζητιάνευε σε άλλο σημείο του κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη διασταύρωση των οδών Μητροπόλεως και Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περαστικών αλλά δημοτικών αστυνομικών ο 63χρονος φέρεται να επιχείρησε να επιβιβάσει τη μικρή σε ταξί, αλλά η 10χρονη αντέδρασε και κατάφερε να του ξεφύγει. Περαστικός είδε το συμβάν και ειδοποίησε δημοτικούς αστυνομικούς και αυτοί με τη σειρά τους την Άμεση Δράση, αστυνομικοί της οποίας συνέλαβαν μετά από λίγο τον 63χρονο.

Ο δικηγόρος του 63χρονου, Κώστας Τσάκος, δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι αθώος και ότι η κατηγορία για το ταξί δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά.

Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV 

ανήλικηαπόπειρα αρπαγήςΘεσσαλονίκη