Ελλάδα|21.12.2018 15:19

Ήπειρος: Κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων - Απέσπασαν από δυο γυναίκες 7.600 ευρώ

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Αυξήθηκαν κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους στον νομό της Ηπείρου, οι οποίοι με το πρόσχημα ότι θα τους βοηθήσουν στην επιστροφή αναδρομικών, τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μόνο τις τελευταίες δύο μέρες, η αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει δύο περιπτώσεις εξαπάτησης και να συλλάβει τρία άτομα, τα οποία κατάφεραν να αποσπάσουν από δύο ηλικιωμένες γυναίκες συνολικά 7.600 ευρώ.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση δύο επιτήδειοι, ηλικίας 34 και 35 ετών, προσέγγισαν στα Γιάννενα 76ρονη γυναίκα, λέγοντας της ότι είναι υπάλληλοι ασφαλιστικής εταιρείας και ότι μπορούν να τη βοηθήσουν, ώστε να επιστραφούν αναδρομικά χρήματα συγγενικού της προσώπου.

Η γυναίκα έπεσε στην παγίδα και έδωσε στα δύο άτομα το ποσό των 7.000 ευρώ. Ωστόσο, μετά από λίγο αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για απάτη και ενημέρωσε την αστυνομία. Η τελευταία, μετά από έρευνα έφτασε στα ίχνη των δύο δραστών και τους συνέλαβε με την κατηγορία της απάτης.

Εξάλλου, στην Άρτα 35χρονος προσέγγισε 82χρονη γυναίκα, λέγοντάς ότι είναι φίλος συγγενικού της προσώπου. Της είπε ότι έχει τον τρόπο να τη βοηθήσει ώστε ο συγγενής της να πάρει αναδρομικά χρήματα από την εργασία του και ζήτησε γι’ αυτό 600 ευρώ. Η γυναίκα έδωσε τα χρήματα, ωστόσο, μετά από λίγο κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία. Ο 35χρονος δράστης συνελήφθη με την κατηγορία της απάτης.

Γιάννεναηλικιωμένοιαπάτη