Ελλάδα|30.07.2020 12:37

Φλώρινα: Μεταμόσχευση ήπατος για τον μαθητή που δηλητηριάστηκε από μανιτάρια

Newsroom

Αναγκαία κρίνεται, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, η μεταμόσχευση ήπατος για τον 16χρονο μαθητή από τη Φλώρινα που δηλητηριάστηκε από άγρια μανιτάρια το περασμένο Σάββατο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα, διασωληνωμένος και με συνοδεία γιατρού, σε νοσοκομείο του Μονάχου την Τρίτη 28 Ιουλίου. 

Όλα ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατα όταν ο νεαρός μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας μεταφέρθηκε από τον πατέρα του στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας με έντονα σημάδια αδιαθεσίας. Από τις εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι δείκτες στο αίμα του ήταν αρκετά υψηλοί και αυτό έθεσε σε συναγερμό τους γιατρούς ότι πρόκειται για δηλητηρίαση από κατανάλωση μανιταριών. Το παιδί, τότε, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με κάτοικο του Βαρικού Φλώρινας, ο νεαρός με τον πατέρα του και κάποιον φίλο τους από το χωριό, μάζεψαν άγρια μανιτάρια από το δάσος, τα οποία στη συνέχεια κατανάλωσαν. Ο πολιτιστικός σύλλογος του Βαρικού σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα, προετοιμάζουν πρωτοβουλίες για την συγκέντρωση χρημάτων ώστε να υποστηρίξουν τη νοσηλεία του νεαρού μαθητή. Η μητέρα του αγοριού, που είναι Γερμανίδα και το τελευταίο διάστημα ζει μόνιμα στη χώρα της, ήταν αυτή που δρομολόγησε όλες τις ενέργειες, ώστε να μεταφερθεί το παιδί σε νοσοκομείο της γερμανικής πόλης.

Ο 16χρονος ζει μόνιμα με τον πατέρα του και τον αδερφό του στο Βαρικό. Ο πατέρας του αγοριού επρόκειτο να πετάξει για τη Γερμανία στις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να είναι κοντά στο παιδί του. Εκτός από τον 16χρονο μανιτάρια φέρεται να έφαγαν ο πατέρας του αλλά και ο φίλος του, με τον οποίο ήταν μαζί στο δάσος, ωστόσο, κανένας από τους δύο άντρες δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα υγείας.

«Το ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για όλους μας είναι ότι η κατάσταση του αγοριού είναι σταθερή. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός, όλο το χωριό κινητοποιήθηκε. Οι σύλλογοι, οι γονείς του σχολείου, η Κοινότητα, ο Δήμος αμέσως δραστηριοποιηθήκαμε και συγκεντρώθηκαν χρήματα για να βοηθηθεί η οικογένεια. Ευχόμαστε και περιμένουμε όλα να πάνε καλά», λέει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Βαρικού, Απόστολος Κολέτσας.  

μανιτάριαΦλώρινασυκώτιμαθητήςμεταμόσχευση