Ελλάδα|07.08.2020 12:44

Αντιδήμαρχος Αθηναίων για την εξωστρέφεια η Κατερίνα Γκαγκάκη

Άρης Χατζηγεωργίου

Στον κύκλο των αξιωματούχων συνεργατών του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη επανέρχεται η Κατερίνα Γκαγκάκη που ορίστηκε με απόφαση του Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών.

Σύμφωνα με την δημαρχιακή απόφαση που αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια, στην κυρία Γκαγκάκη μεταβιβάζεται η «άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται ιδίως με την προώθηση της εξωστρέφειας του Δήμου, την προαγωγή της συνεργασίας με την Κοινωνία των Πολιτών και τη στήριξη των δράσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, τις ομάδες, τους φορείς και συλλόγους».

Η κυρία Γκαγκάκη, γνωστή κυρίως από την παρουσία της σε τηλεοπτικές εκπομπές ψυχαγωγικού περιεχομένου, είχε εκλεγεί πέρυσι τέταρτη από πλευράς σταυρών προτίμησης ανάμεσα στους 21 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Μπακογιάννη. Τον Σεπτέμβριο ορίστηκε Πρόεδρος στην Τεχνόπολη Αθηνών-Γκάζι, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Νοέμβριο μετά τον τρόπο με τον οποίο συμμετείχε σε τηλεοπτικό σχολιασμό ενός περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στο διάστημα που ακολούθησε ακολούθησε πολύ χαμηλό προφίλ παρακολουθώντας όμως χωρίς παρεκκλίσεις τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και φαίνεται πως οκτώ μήνες αργότερα ήρθε η ώρα να σημάνει η λήξη της...ποινής της. Το ακριβές περιεχόμενο του ρόλου δεν περιγράφεται αναλυτικά καθώς δεν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας στον Δήμο Αθηναίων.

Ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης θεωρείται σαφώς εξωστρεφέστερος του προκατόχου του αλλά ίσως χρειαζόταν κάποιον να οργανώνει τις απαραίτητες δράσεις. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη θέση αντιδημάρχου δεν είναι από τις πρόσθετες και άμισθες που έδωσε προσφάτως η κυβέρνηση για να διευκολύνει τους δημάρχους, αλλά παρέμενε «κενή» οπότε η κυρία Γκαγκάκη θα αμείβεται κανονικά.

Κατερίνα Γκαγκάκηδήμος Αθηναίων