Ελλάδα|30.07.2020 20:30

Κοινωνικός Τουρισμός 2020: Προτάσεις από 5 ευρώ για αξέχαστες διακοπές

Newsroom

Ο κορονοϊός έχει - για την ώρα – κλειστεί στα συρτάρια του νου των περισσοτέρων κι απ' έξω έχουν βγει πετσέτες θαλάσσης, μαγιό, αντηλιακά και καπελάκια ψάθινα. Μέρες διακοπών και ο ήλιος καίει απέραντος… Και από χρήματα; Ακόμη και με 5 ευρώ το άτομο κάνεις διακοπές σε κοσμοπολίτικο νησί κι άσε τις έγνοιες και τα προβλήματα πίσω! 

Απαραίτητη προϋπόθεση; Να είστε δικαιούχος κοινωνικού τουρισμού και να έχετε υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής. Φύγαμε λοιπόν να δούμε κάποιους από τους παρόχους και τις περιοχές των καταλυμάτων τους. 

Διαβάστε ακόμη: Κοινωνικός τουρισμός 2020: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι επιταγές - ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Καλοκαίρι θα πει Κυκλάδες

Στην Πάρο, στο ξενοδοχείο CAPTAIN’S ROCKS hotel - resort, στη Νέα Χρυσή Ακτή (Τσερδάκια) απολαμβάνετε με 5 ευρώ το άτομα ανέσεις και φιλοξενεία που αγγίζουν το άριστα! To CAPTAIN’S ROCKS hotel - resort είναι Β’ Κατηγορίας, τριών αστέρων, με όμορφους ευρύχωρους χώρους και παρέχει μοναδική θέα στο Αιγαίο και στα γειτονικά νησιά της Νάξου, της Ηρακλειάς και της Ίου. Τηλ: 6946124323. Στην πανέμορφη Πάρο επίσης το Holidays In Paros, μία οικογενειακή επιχείρηση, προσφέρει αξέχαστες διακοπές. Βρίσκεται στην Αλυκή, στο νότια πλευρά της Πάρου και είναι χτισμένο 150μ. από τη θάλασσα. Τηλ: 22840 91497, 6936 590921, 6974 944328. Kι από την Πάρο πεταγόμαστε απέναντι στην μεγαλοπρεπή και αυθεντική Νάξο.

Το Annitas Village Hotel, στην παραλία της Αγίας Άννας είναι συνώνυμο με την άνεση και την πολυτέλεια. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην ήσυχη περιοχή της Αγίας Άννας, σε μικρή απόσταση από την παραλία και παρέχει ευρύχωρα, πλήρως εξοπλισμένα και όμορφα διακοσμημένα δωμάτια. Η κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα που επικρατεί στον ξενοδοχείο και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε συνδυασμό με το όμορφο περιβάλλον προσφέρουν αξέχαστες διακοπές. Τηλ: 22850 42133. Επίσης στη Νάξο και μάλιστα στη χώρα της Νάξου το Ξενοδοχείο Lygdamis αποτελεί ιδανικό κατάλυμα. Αποτελείται από ευρύχωρα, παραδοσιακά, νησιώτικα διαμερίσματα (2-4 ατόμων), studios και δωμάτια, όλα με λουτρό, κλιματισμό, τηλεόραση, μουσική, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπαλκόνι ή βεράντα και κάποια δωμάτια με θέα στο Αιγαίο. Τηλ: 22850 23745.

Αφήνουμε την Παροναξία και γυρίζουμε την πυξίδα μας στη χλιδή και τη διασκέδαση, προς Θεού δίχως συνωστισμό… Μύκονος λοιπόν και ο Πέτρος ο πελεκάνος, ένα από τους δεκάδες που έχουν αντικαταστήσει τον πρώτο τον θρυλικό, σας περιμένουν. Σε εξαιρετική τοποθεσία ακριβώς πάνω στην παραλία της Μεγάλης Άμμου, βρίσκεται το Mykonos Beach HotelΤηλ: 22890.22572. Σαλπάρουμε από Μύκονο, με την πρύμνη μας γυρισμένη στη Μικρή Βενετία που... χτυπιέται από τα κύματα και τα κοκτέιλ και βάζουμε πλώρη για την Τήνο, το νησί της Παναγιάς. Το Tinos Suites & Apartments είναι ένα πολυτελές συγκρότημα επιπλωμένων διαμερισμάτων στον Άγιο Ιωάννη Πόρτο δίπλα στην παραλία της Αγίας Κυριακής. Με στοιχεία παραδοσιακής τηνιακής αρχιτεκτονικής και με σεβασμό στην κυκλαδίτικη παράδοση, προσφέρει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για αξέχαστες διακοπές. Διαθέτει σουίτες και διαμερίσματα με μαγευτική θέα στη θάλασσα. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση (5χλμ.) από τη Χώρα και την Παναγιά της Τήνου. Τηλ: 2283025062.

Και από το νησί της Παναγιάς στο νησί του Μάρκου Βαμβακάρη και του Μάνου Ελευθερίου. Στη Σύρα, που λένε οι ντόπιοι. Το Dolphin Bay, ένα κομψό, άνετο, και όμορφο παραθαλάσσιο resort 4 αστέρων καλύπτει έκταση 20.000 τετραγωνικών μέτρων κτισμένο αμφιθεατρικά σε παραδοσιακό κυκλαδίτικο ρυθμό. Το Dolphin Bay βρίσκεται στο κόλπο του Γαλησσά, επτά χιλιόμετρα από την Ερμούπολη, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Τηλ: 2281042843. Στην Άνδρο το AMORANI STUDIOS σας καλωσορίζει στο πανέμορφο Μπατσί. Τα κτίρια αμφιθεατρικά χτισμένα διαθέτουν δωμάτια, studios και διαμερίσματα με ατομικές βεράντες με  πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Τηλ: 22820 41706 και 22820 41661

Και κλείνουμε το «ταξίδι» στις ανεμόδαρτες Κυκλάδες με ηφαίστειο και Σαντορίνη: Anamar Santorini στον Μονόλιθο και οι διακοπές καταγράφονται στο σκληρό δίσκο του νου και δεν σβήνουν ποτέ. Μα ποτέ! Τηλ: 215 5154545.

Επτάνησα και πράσινο γαλάζιο

Και αν οι Κυκλάδες είναι μπλε σκούρο και ξερότοπος και άνεμος κι αλμύρα και φυγή, τα Επτάνησα είναι πράσινο, ηρεμία, ακύμαντη θάλασσα (συνήθως) και ποίηση και βαθιά ενδοσκόπηση. Ιθάκη ο πρώτος προορισμός και στην Αστερίδα (Asterida villas), στον Σταυρό υπάρχουν όμορφα σπιτάκια με πισίνα και θέα στη θάλασσα και στο κατάφυτο βουνό του Ρουσάνου. Τηλ:26740 31603. Κι αν πτωχική την εύρεις την Ιθάκη, τραβάς για Κεφαλονιά: Villa Carina στην Κουνόπετρα στο Ληξούτρι. Τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα και διακοσμημένα σύμφωνα με την επτανησιακή αρχιτεκτονική της Κεφαλονιάς. Το συγκρότημα είναι κτισμένο σε 2 επίπεδα με υπέροχους εξωτερικούς χώρους ενώ κάθε δωμάτιο έχει το δικό του μπαλκόνι και βεράντα με θέα στη θάλασσα και τον κήπο. Τηλ:26710 93604. Κι αφήνουμε το νησί του Ανδρέα Λασκαράτου και πάμε στο νησί του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, την Λευκάδα: Το Golden Sun Villas στο Νυδρί, απέχει λίγα βήματα από Οινοποιείο Σύφλογο και διαθέτει δωμάτια με θέα στη θάλασσα και εικόνες από τον απέναντι Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση, κάποτε. Τηλ:6978085078. Κι από την Λευκάδα βορειότερα, στην αρχοντική Κέρκυρα: Το ξενοδοχείο Philoxenia hotel Corfu βρίσκεται σε υπέροχη κατάφυτη τοποθεσία στο παραθαλάσσιο θέρετρο Έρμονες, 14 χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Φωλιασμένο σε έναν καταπράσινο λόφο στη βορειοδυτική πλευρά της Κέρκυρας, το Philoxenia hotel Corfu αποτελείται από 49 δωμάτια, που προσφέρουν άνεση και θέα σε υπέροχο φυσικό τοπίο… Τηλ: 2661094660. Και για να μην μείνει παραπονεμένο το νησί του Σολωμού, η ωραία Ζάκυνθος, να ‘μαστε στο Strada Marina στην πόλη της Ζακύνθου. Ξενοδοχείο με 112 δωμάτια και σουΐτες προσφέρει ησυχία και γίνεται ορμητήριο για να εξερευνήσετε το υπέροχο καταπράσινο νησί. Τηλ:26950 42761-3.

Και στ’ άλλα τα νησιά

Η Σκόπελος αγκαλιασμένη με το πράσινο και το γαλάζιο είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των καλοκαιρινών ταξιδευτών. Στα Skopelos Holidays Hotel and spa και στο Elios Holidays Hotel θα βρείτε άνεση, πολυτέλεια και άριστη φιλοξενεία. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Skopelos Holidays, στη χώρα της Σκοπέλου, θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία περιποίησης και αναζωογόνησης που χαρίζουν τα αρωματικά έλαια. Η ιδανική απόδραση για οικογένειες, ζευγάρια που αναζητούν άνεση, χαλάρωση και ευεξία.Τηλ:24240 24301- 2. Σε μαγική τοποθεσία, μέσα σε ένα καταπράσινο πευκοδάσος, στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου, θα βρείτε το Elios Holidays Hotel. Η ιδανική του τοποθεσία στο κέντρο του νησιού, μόλις 500 μέτρα από την παραλία Χόβολο και την παραλία Έλιος, αποτελεί την ιδανική βάση για να εξερευνήστε τη Σκόπελο. Τηλ:24240 33717.

Από Βόρειες Σποράδες στις… Νότιες Σποράδες, όπως λέγονταν παλιά τα Δωδεκάνησα και πιάνουμε λιμάνι στο νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο. Το Sunrise Luxury Apartments μέσα στην πόλη της Ρόδου έχει σύγχρονη και κομψή σχεδίαση, και εύκολη πρόσβαση στο κέντρο. Το κτίριο διαμερισμάτων ανακαινίστηκε πλήρως το 2018. Τα δωμάτια βρίσκονται ελάχιστα λεπτά από την παραλία. Η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, καθώς και τα πάντα γύρω απο το φαγητό, τα ψώνια και τη διασκέδαση βρίσκονται σε ακτίνα 500 μέτρων από τα διαμερίσματα. Τηλ: 22410 75327.

Στην Κω τώρα: To ξενοδοχείο Kos Hotel Junior Suites, βρίσκεται σε προνομιακή θέση στην καρδιά της πόλης της Κω, απέναντι από την μαρίνα του νησιού, μπροστά στην θάλασσα, λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης. Άνεση και πολυτέλεια και μια ανάσα από το κέντρο. Τηλ: 22420 47100. Στη Λέσβο, στον κόλπο της Καλλονής, σε μια υπέροχη τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα βρίσκεται το συγκρότημα τουριστικών κατοικιών KALONI VILLAGE, σε μία καταπράσινη έκταση χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Το ποτάμι από τη μία και η θέα της θάλασσας από την άλλη οριοθετούν το συγκρότημα και αποτελούν το σκηνικό μιας μαγευτικής διαμονής. Τηλ: 22530-24220 και 22530-22310. Στην καρδιά της Μυτιλήνης βρίσκεται το Theofilos Paradise Boutique Hotel, που απέχει 250 μέτρα από το πανέμορφο λιμάνι της Μυτιλήνης, την πολυσύχναστη κεντρική αγορά και την κοσμική παραλία «Τσαμάκια» του ΕΟΤ, 400 μέτρα από το Κάστρο, 7,5 χλμ. από το αεροδρόμιο «Οδυσσέας Ελύτης» και σχεδόν πλάι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης, στην περιοχή «Κιόσκι». Τι άλλο; Τηλ: 22510 43300.

Λουσμένο στον ήλιο του Αιγαίου και στο καθαρό ​​πράσινο του βουνού Υψάριο, πλάι στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, βρίσκεται το οικογενειακό ξενοδοχείο Maranton Beach Hotel, στη ΘάσοΕυρύχωρα δωμάτια και σουίτες, εξωτερική παιδική πισίνα, παιδική χαρά, αίθουσα παιχνιδιών και μίνι μάρκετ με όλα τα απαραίτητα για τα παιδιά. Και φεύγοντας αγοράζετε και τις θρυλικές ελιές θρούμπες τις Θάσου, τις τρώτε το χειμώνα και γεύεστε καλοκαίρι. Τηλ:25930 41294, 25930 41343. Τελευταία επιλογή ένα βουνό κοντά στην Αττική κι ένας ξενώνας απλά εκπληκτικός: Ο Ξενώνας Βασιλική στη Στενή Ευβοίας βρίσκεται σε υψόμετρο 400μ στις πλαγιές της Δίρφης (1.743μ.). Ο συνδυασμός πέτρας, ξύλου και τα κυρίαρχα χρώματα της γης δίνουν στον ξενώνα τη μοναδικότητα του ορεινού τοπίου. Το γραφικό χωριό της Εύβοιας, η Στενή, είναι ιδανικός προορισμός για ηρεμία και χαλάρωση. Τηλ: 22280 51465, 6989 461741.

Καλές διακοπές λοιπόν!

Ταξίδι στην Ελλάδακοινωνικός τουρισμόςδιακοπές