Ελλάδα|30.07.2020 18:43

Κορονοϊός: Συνωστισμός στο δημοτικό θέατρο Πάτρας για ένα εισιτήριο της Γιώτας Νέγκα

Newsroom

Τεράστιος συνωστισμός και μάλιστα χωρίς μέτρα ασφαλείας, παρατηρήθηκε, το πρωί της Πέμπτης, 30 Ιουλίου, στο ταμείο του Θεάτρου Απόλλων, όπου ξεκίνησε η διανομή των εισιτηρίων για τη συναυλία της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» με την Γιώτα Νέγκα, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, στον Αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης

Οπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, δεν υπήρχε οργάνωση για την τήρηση σειράς προτεραιότητας και την ασφαλή προσέλευση των πολιτών στο εκδοτήριο, δεδομένου ότι στο ταμείο του θεάτρου βρισκόταν ένας και μοναδικός υπάλληλος. Μάλιστα, οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους δεν τηρούσαν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας κατά του κορονοϊού, δηλαδή αποστάσεις και με ελάχιστους από αυτούς να φορούν μάσκα. Η λύση δόθηκε με την παρουσία των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ που επέβαλαν την «τάξη» στους απείθαρχους πολίτες, όπως ορίζουν οι ειδικές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η συγγραφέας, Γιώτα Κοντογεωργοπούλου, σχολίασε για το παραπάνω συμβάν: «Αυτές οι τριτοκοσμικές εικόνες που βλέπετε και είναι τραβηγμένες από τον συνάδελφο Ανδρέα Βρη, αποτυπώνουν τα όσα συνέβησαν σήμερα έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Πάτρας σε καιρό έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη. Οι άνευ μάσκας (τουλάχιστον οι μισοί και βάλε) και άνευ της παραμικρής προφύλαξης πολίτες έσπευσαν να συνωστισθούν για μια δωρεάν είσοδο για επικείμενη συναυλία του Διεθνούς Φεστιβάλ με τη Γιώτα Νέγκα. Για ένα χαρτάκι ελευθέρας δηλαδή. Το οποίο χαρτάκι το δίνει εκεί ο δήμος, στο θέατρο, ζωντανά και όχι μέσω μιας λογικής ηλεκτρονικής διαδικασίας, έτσι σε στυλ "κοιτάτε με γειτόνισσες, δίνω δωρεάν στον κόσμο εγώ ο κομμουνιστής και κάνω ουρές" να έχει να χαίρεται ο covid-19. Ο Δήμος της Πάτρας όπως βλέπετε ήταν εκεί με τη... σκέψη του για να βάλει μια τάξη και να προστατέψει τους πολίτες. Eυτυχώς που κάποια στιγμή έσπευσε η αστυνομία. Κακώς τις είπα τριτοκοσμικές τις συνθήκες. Ο τρίτος κόσμος έχει πιο σοβαρούς άρχοντες και σαφώς μεγαλύτερη νοημοσύνη».

ΚορονοϊόςΓιώτα ΝέγκαΠάτραδημοτικό θέατρο