Ελλάδα|21.12.2018 21:20

Η Καλυψώ Γούλα διάδοχος του Γιάννη Μπουτάρη

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Η νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα, θα είναι η διάδοχος του Γιάννη Μπουτάρη στο «τιμόνι» της «Πρωτοβουλίας», της δημοτικής παράταξης που διοικεί εδώ και δύο θητείες το Δήμο Θεσσαλονίκης και υποψήφια δήμαρχος με αυτήν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Στις ενδοπαραταξιακές αρχαιρεσίες η Καλυψώ Γούλα έλαβε 25 ψήφους, ενώ την έτερη διεκδικήτρια του χρίσματος, νυν αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου, ψήφισαν 21 εκλέκτορες. Παρών στη διεκδίκηση του επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» είχε δηλώσεις και ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Κανάκης, ωστόσο, παρατήθηκε με την έναρξη της διαδικασίας.

Στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 55 από τους 68 εν ενεργεία δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας». «Η ΄΄Πρωτοβουλία’’ δεν είναι μία παράταξη, που ήρθε, πέρασε και δεν ακούμπησε. Συνεχίζουμε, θα συνεχίσουμε και πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι», ανέφερε μετά την εκλογή της η Καλυψώ Γούλα.

«Ανοίγουμε νέα σελίδα στην παράταξη. Στόχος είναι να συνεχίσουμε στη διοίκηση του δήμου, αν όχι να είμαστε πρώτοι», ανέφερε από την πλευρά του μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» και δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Η Καλυψώ Γούλα είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Πριν αναλάβει τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ήταν για χρόνια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Γούλα Γιάννης Μπουτάρης Πρωτοβουλία