Ελλάδα|03.08.2020 14:50

Σέρρες: Πτώση μονοκινητήριου αεροπλάνου σε χωριό - Στο νοσοκομείο ο πιλότος

Newsroom

Ενα μονοκινητήριο αεροπλάνο κατέπεσε στην Πρώτη Σερρών σκορπίζοντας τον πανικό στους κατοίκους του χωριού. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο χειριστής του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Ευτυχώς, δεν υπήρξε τραυματισμός στο σπίτι στο οποίο κατέπεσε το αεροπλάνο ή κάποιου περαστικού.

«Το μονοκινητήριο αεροσκάφος προσέκρουσε πιθανόν σε πλάτανο πρώτα και έπεσε στην κεντρική πλατεία του χωριού. Οι υλικές ζημιές είναι μικρές και ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του. Μεταφέρθηκε με εκδορές στο νοσοκομείο» δήλωσε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Αμφίπολης, Στέργιος Φραστανλής.

Η περιοχή σε ακτίνα 50 μέτρων παραμένει αποκλεισμένη κι έχει εκκενωθεί προληπτικά από κατοίκους και  καταστηματάρχες, ενώ στο σημείο έρχεται κλιμάκιο της  επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων από την Αθήνα.  Οι πυροσβέστες αφού έριξαν αφρό άδειασαν τις δεξαμενές καυσίμων για να μην εκδηλωθεί πυρκαγιά, σύμφωνα με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, Υποστράτηγο, Σπυρίδων Βαρσάμη. 

πτώση αεροπλάνουσυντριβή αεροσκάφουςΣέρρες