Διοικητής νοσοκομείου Καβάλας: Δεν φοβόμαστε lockdown - Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
Τίμος ΦακαλήςΞεκίνησε από το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστου στην Καβάλα η διαδικασία πραγματοποίησης τεστ κορονοϊού από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετά τα συνολικά 40 κρούσματα που σχετίζονται με το εργοστάσιο επεξεργασίας κρεάτων στην περιοχή. Προτεραιότητα έχουν εργαζόμενοι της βιομηχανίας κρέατος και όσοι ήταν αρνητικοί στο πρώτο τεστ που έγινε προ λίγων ημερών. Συνολικά, λήφθηκαν 110 δείγματα.
Στην αίθουσα της αντιπεριφέρειας «Νικόλαος Μάρτης» βρίσκονται τρία συνεργεία του ΕΟΔΥ και η διαδικασία κάθε τεστ διαρκεί 2 περίπου λεπτά. Γνωστά θα γίνουν μόνο τα κρούσματα που θα προκύψουν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας του ΕΟΔΥ με το κάθε φυσικό πρόσωπο. Την ίδια ώρα, από το Νοσοκομείο Καβάλας έγινε γνωστό πως σε σύνολο 30 δειγμάτων που εξετάστηκαν την Τρίτη 3 Αυγούστου στο εργαστήριό του βρέθηκαν δύο νέα θετικά στον COVID-19. Και τα δυο θετικά δείγματα προέρχονται από το συγγενικό περιβάλλον ήδη γνωστών και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ενώ τα αποτελέσματα των υπόλοιπων ελέγχων που πραγματοποίησε σήμερα το νοσοκομείο αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα.
«Αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Τα πράγματα αρχίζουν να ηρεμούν. Δεν φοβόμαστε ότι θα εφαρμοστεί lockdown στην περιοχή» δήλωσε στο ethnos.gr ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Ντίνος Κλειτσιώτης και πρόσθεσε:
«Μέσα στην μέρα περιμένουμε νέα αποτελέσματα από την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων τα οποία και θα καθορίσουν εν πολλοίς και το πως θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα». Σχεδόν όλα τα περιστατικά είναι ασυμπτωματικοί σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη , και οι περισσότεροι ασθενείς παραμένουν σε κατ΄ οίκον καραντίνα. Για προληπτικούς λόγους απαγορεύτηκαν όλα τα επισκεπτήρια στο νοσοκομείο.
Αναβάλλονται προσωρινά οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Φιλίππων
Την τρέχουσα εβδομάδα αναβάλλονται όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και του Φεστιβάλ Φιλίππων. Την επόμενη βδομάδα θα υπάρξει επαναξιολόγηση των συνθηκών, ενώ ακυρώνονται όλες οι εμποροπανηγύρεις στους Δήμους Νέστου και Παγγαίου για τον μήνα Αύγουστο.
Όσον αφορά τις λαϊκές αγορές θα υπάρχει προσωπικό ασφαλείας στις εισόδους της λαϊκής και όποιος καταναλωτής δεν φοράει μάσκα δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος. Πρόκειται για μέτρα που είχε προτείνει και ο οικείος Ιατρικός Σύλλογος τις προηγούμενες μέρες.
- Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: Το γνώριμο φαινόμενο επέστρεψε - Τι το προκαλεί και πότε θα υποχωρήσει
- Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε τον 85χρονο αδελφό του
- Ιστορική ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες που θα υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό
- Θρίλερ στη Γαλλία: Συναγερμός για την 11χρονη Lyhanna - Εντοπίστηκε σορός κοντά στο σημείο εξαφάνισής της