Ελλάδα|04.08.2020 21:21

Κορονοϊός: Συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων - «Βροχή» τα πρόστιμα

Newsroom

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι της Αστυνομίας προκειμένου να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τη διασπορά του κορονοϊού. Από την Τρίτη μάλιστα ξεκινά και η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους των πλοίων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μαρίνου Αλειφέρη για το Open, στην πλατεία Συντάγματος είναι ένα από τα τέσσερα μπλόκα της Αστυνομίας που βρίσκονται στους δρόμους του λεκανοπεδίου και ελέγχουν όλα τα λεωφορεία και τους επιβάτες για το κατά πόσο τηρούν τα μέτρα και φορούν την απαραίτητη μάσκα προστασίας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει δώσει η Τροχαία Αττικής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 372 έλεγχοι, βεβαιώθηκαν 22 παραβάσεις σε επιβάτες λεωφορείων οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα προστασίας, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα και σε οδηγούς ταξί, που εντοπίστηκαν μαζί με επιβάτες να μην φορούν μάσκα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες καθώς παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί αναφέρουν πως είναι πολύ επικίνδυνο να μην φορούμε μάσκα, τα πρόστιμα από το Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα δεν έχουν μειωθεί.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open:

πρόστιμαέλεγχοιαστυνομίαμάσκαΚορονοϊός