Ελλάδα|07.08.2020 11:12

Λαγκαδάς: Καταστράφηκαν καλλιέργειες - «Πνίγηκαν» σπίτια και καταστήματα - Εκλεισαν δρόμοι

Newsroom

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται από τα ξημερώματα ο δήμος Λαγκαδά, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική συνέδραμε σε εννέα περιστατικά με απεγκλωβισμό και μεταφορά σε ασφαλές σημείο συνολικά 17 ατόμων. Καταστράφηκαν καλλιέργειες ενώ μεγάλες ζημιές έχουν σημειωθεί σε κτηνοτροφική μονάδα της περιοχής.

Σύμφωνα με το lagadas.net, δεκάδες καταστήματα στο κέντρο της πόλης έχουν πλημμυρίσει. Δεκάδες υπόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει και δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες.  Μεγάλες καταστροφές σε περιουσίες και αποθήκες σπιτιών. Κλειστοί είναι οι δρόμοι Λαγκαδά - Χρυσαυγής, Λαγκαδά - Πέντε Βρυσών και Λαγκαδά - Κολχικού, εξαιτίας των χειμάρρων που έχουν φουσκώσει και το νερό έχει υπερπηδήσει το δρόμο. Σε δεκάδες σπίτια έχει κοπεί το ρεύμα ενώ έχουν πέσει αρκετές κολώνες της ΔΕΗ λόγω της κακοκαιρίας. 

Μία γέφυρα στο δρόμο προς Κολχικό έχει καταστραφεί. ενώ  οδηγοί βρίσκονται σταματημένοι με τα οχήματα τους στην είσοδο του Λαγκαδά, πριν το παλιό ΑΓΝΟ, καθώς φούσκωσε ο χείμαρρος και η κυκλοφορία είναι αδύνατη.  Όπως είπε ο πρόεδρος του χωριού Περιβολάκι, Ζωγράφος Μπουτουράκης, οι αγρότες δεν έχουν αφήσει αποστραγγιστικά κανάλια και στη θέση τους φύτεψαν καλαμπόκια, με αποτέλεσμα να μην έχει διέξοδο το νερό. Στο διπλανό χωριό Ηράκλειο η κατάσταση είναι περίπου η ίδια, με πολλά σπίτια να είναι πλημμυρισμένα.

lagadasnet.gr

Όπως είπε ο πρόεδρος του χωριού Ζωγράφο Μπουτουράκη, οι αγρότες δεν έχουν αφήσει αποστραγγιστικά κανάλια και στη θέση τους φύτεψαν καλαμπόκια, με αποτέλεσμα να μην έχει διέξοδο το νερό. Στο διπλανό χωριό Ηράκλειο η κατάσταση είναι περίπου η ίδια, με πολλά σπίτια να είναι πλημμυρισμένα.

78 χιλιοστά βροχής σε 3 ώρες στο Λαγκαδά

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr κατέγραψε 78 χιλιοστά βροχής σε περίπου 3:30 ώρες και συνολικά 90 χιλιοστά έως το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου 2020. Στο σχετικό γράφημα φαίνεται τα ύψος ολικού υετού ανά δεκάλεπτο, ενώ με κόκκινη σκίαση παρουσιάζεται η χρονική περίοδος των ισχυρών φαινομένων η οποία εκτείνεται από 00:50 έως 04:20 ώρα Ελλάδας.

lagadasnet.gr
lagadasnet.gr
lagadasnet.gr

πλημμύρεςέκτακτη ανάγκηΛαγκαδάς