Ελλάδα|08.08.2020 22:57

Άδειασε ο Πόρος: Πανικό «έσπειραν» τα κρούσματα – Φεύγουν οι τουρίστες

Newsroom

Ο Πόρος είναι το πρώτο νησί που μπήκε σε κλοιό αυστηρών υγειονομικών μέτρων λόγω κορονοϊού και, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, δεν αποκλείεται το ίδιο να συμβεί και σε άλλες περιοχές - εάν επιδημιολογικά αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η αγωνία στο νησί έχει χτυπήσει κόκκινο εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ που έχουν υποβληθεί όσοι διαπιστώθηκε ότι ήρθαν σε επαφή με τα 30 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Την ίδια ώρα, οι τουρίστες φεύγουν οδηγώντας αυτό το νησί σε οικονομικό μαρασμό.

Στο μεταξύ, αίσθηση έχουν προκαλέσει τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, κατηγορώντας την αστυνομία για απραξία και ανοχή στις παραβάσεις, παρά τις επίμονες προειδοποιήσεις του. Το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Πόρου «άστραψε και βρόντηξε» καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία, εμμέσως πλην σαφώς, δεν έκανε τη δουλειά της τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ανέφερε ότι τα μέτρα αναγκάστηκε να τα προτείνει η δημοτική αρχή, καθώς δεν έκανε τη δουλειά της η Αστυνομία, υποστηρίζοντας ότι είχε μεταδοθεί μία γενικότερη στάση «μη παρέμβασης» στα στελέχη που υπηρετούν στο νησί. Επισήμανε ότι είχε κάνει γραπτή καταγγελία προς τους αρμόδιους εδώ και πάνω από έναν μήνα για την κατάσταση που επικρατούσε στο νησί, προσθέτοντας ότι «όταν αναγκάζονταν από την υπερβολική πίεση που ασκούσα με έγγραφα πιο ψηλά, έκαναν ελέγχους, αλλά δεν έγραφαν παραβάσεις. Εφάρμοσαν κάποιους νόμους του 1980 λες και ήμασταν πέρυσι ή πρόπερσι.

Ετσι κι αλλιώς, φόβους ότι βρισκόμαστε ήδη στην δεύτερη έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, εκφράζουν οι ειδικοί. Ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες κινείται στα επίπεδα Απριλίου, όταν είχαμε lockdown, με σαφώς βέβαια λιγότερα τεστ τότε. Στις κυβερνητικές συσκέψεις έχει τεθεί επί τάπητος το μοντέλο «Πόρος» να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας όπου παρατηρούνται ανοδικά επιδημιολογικά φορτία. Την ανησυχία του για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας, εξέφρασε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, αναφέροντας μάλιστα πως το R0 της πανδημίας (δείκτης μεταδοτικότητας) έχει πλέον ξεπεράσει το 1.

Δείτε το θέμα όπως μεταδόθηκε από το Open Tv

κρούσματαΠόροςΚορονοϊός