Κορονοϊός: Δύο νεκροί από το γηροκομείο, 5 συνολικά σήμερα και 221 στη χώρα
NewsroomΑνησυχητικές διαστάσεις παίρνει ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό, καθώς ήδη σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι. Τελευταίος ήταν ένας 70χρονος άνδρας με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ από Κατερίνη. Νωρίτερα έχασαν τη ζωή τους δύο ηλικιωμένες, οι πρώτες από το γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Μία 91χρονη, η οποία νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι μια 88χρονη που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ ήταν το πρώτο θύμα από τον οίκο ευγηρίας.
Πλέον, τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα μας ανέρχονται σε 221, ενώ η αγωνία είναι μεγάλη για την πορεία της υγείας των ηλικιωμένων που προσβλήθηκαν μαζικά από τον κορονοϊό. Μετά τον επανέλεγχο των ηλικιωμένων στο γηροκομείο επιβεβαιώθηκαν ακόμη έξι θετικά κρούσματα την Πέμπτη, φτάνοντας συνολικά τα 42.
Εξάλλου, τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, όπου εντοπίστηκαν 42 κρούσματα κορονοϊού, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!