Ελλάδα|14.08.2020 13:06

Φωτιά στα Χανιά: Συνεχίζει να καίει για τρίτη ημέρα - «Μάχη» με τους ισχυρούς ανέμους

Newsroom

Σε εξέλιξη, για τρίτη ημέρα, βρίσκεται η φωτιά στα Χανιά -που καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή Μουστάκο του Δήμου Σελίνου - Κανδάνου στην Κρήτη- και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Τα εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής, αεροσκάφη τύπου Canadair και ελικόπτερο τύπου Ericsson, πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της Πέμπτης και ξεκίνησαν με το πρώτο φως της Παρασκευής το έργο τους.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς εξελίσσεται στην περιοχή κοντά στο Κεδρόδασος και στο σημείο επιχειρούν εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Χανίων για σήμερα Παρασκευή ο δείκτης επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιάς στην ΠΕ είναι πολύ υψηλός.

Την Πέμπτη εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σκλαβοπούλα και Παπαδιανά, με τις φλόγες να φτάνουν στις αυλές των σπιτιών. Δημοσίευμα στο zarpanews αναφέρει -επικαλούμενο μαρτυρίες στην περιοχή- ότι η φωτιά στα Χανιά έκαψε κατοικίες στους οικισμούς Παπαδιανά και Μανατιανά. Η μεγάλη φωτιά στα Χανιά πέρασε και δίπλα από στρατιωτική βάση της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου υπάρχουν ραντάρ.

T

πυροσβεστικήφωτιάΧανιά