Ελλάδα|15.08.2020 17:58

Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί – Οδηγίες στους πολίτες

Newsroom

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στη Μεταμόρφωση, με τις φλόγες ωστόσο να μην έχουν εξαπλωθεί σε άλλα κτίρια. Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πυκνός μαύρος καπνός που δημιουργεί εκτός των άλλων πρόβλημα ορατότητας, ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου.

T

Δόθηκε μερικώς η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της εθνικής 

Δύο λωρίδες δόθηκαν στην κυκλοφορία και στο ρεύμα προς Αθήνα στη Μεταμόρφωση, όπου είχε διακοπή από το πρωί λόγω της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη, αλλά με σαφώς καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Όπως έγινε γνωστό από την Τροχαία, η κυκλοφορία στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας διεξάγεται ως εξής:

  • Στο ρεύμα προς Αθήνα είναι κλειστή η δεξιά λωρίδα και τα αυτοκίνητα κινούνται από τη μεσαία και την αριστερή λωρίδα, από το ύψος της γέφυρας Λυκόβρυσης μέχρι τον κόμβο Μεταμόρφωσης.
  • Στο ρεύμα προς Λαμία είναι κλειστή η αριστερή λωρίδα, στο ίδιο τμήμα (από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τη γέφυρα Λυκόβρυσης) και τα αυτοκίνητα κινούνται στις δύο δεξιές λωρίδες.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε οδηγίες προς τους πολίτες, λόγω της φωτιάς στη Μεταμόρφωση:

– Αποφύγετε την έκθεση στη ροή & στα ρεύματα καπνού, για να προστατευτείτε από τις συνέπειες των αναθυμιάσεων ή επικοινωνήστε με ιατρό εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας

– Κλείστε ερμητικά πόρτες & παράθυρα & τυχόν άλλα ανοίγματα κτιριακών εγκαταστάσεων

– Παραμείνετε σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν

– Αποφύγετε τις μετακινήσεις προς την περιοχή.

Στο μεταξύ, σε πλήρη κινητοποίηση τέθηκε ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, στην Μεταμόρφωση. Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο και παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης και υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλη, στην περιοχή μετέβησαν άμεσα 6 υδροφόρες της Περιφέρειας, οι οποίες συνδράμουν την Πυροσβεστική στο έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή βρίσκεται και η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη. 

Μεταμόρφωσηφωτιά