Ελλάδα|17.08.2020 16:02

Εκκληση δημάρχου Πάρου στον υπουργό Υγείας για τον κορονοϊό: Άδικα τα μέτρα

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Έκκληση στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να αποσαφηνίσει άμεσα την κατάσταση που επικρατεί στην Πάρο με τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί, κάνει ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Ι. Κωβαίος. Ο δήμαρχος, στην επιστολή του, περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο νησί, καθώς, όπως αναφέρει, οι τουρίστες φεύγουν ενώ οι επιχειρηματίες είναι σε απόγνωση.

Ο κ. Κωβαίος κάνει λόγο για άδικα και καταστροφικά μέτρα που ελήφθησαν, καθώς δεν είναι σαφές εάν όλοι όσοι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, είναι σαφές ότι προσβλήθηκαν στην Πάρο. «Η αβεβαιότητα και ο φόβος έχουν κυριαρχήσει και στους επισκέπτες και στους μόνιμους κάτοικους» υπογραμμίζει ο δήμαρχος, σημειώνοντας μάλιστα ότι «απειλούνται η κοινωνική συνοχή του νησιού μας, η αξιοπιστία των τοπικών κλιμακίων υγείας καθώς και η εγκυρότητα των θεσμών».

Ο δήμαρχος της Πάρου υπογραμμίζει ακόμη ότι το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας «λειτούργησε καταστροφολογικά για το νησί, το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να αδειάσει από επισκέπτες, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία». Ο κ. Κωβαίος, ακόμη, ζητεί την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο.

Δείτε εδώ την επιστολή του δημάρχου Πάρου

ΚορονοϊόςΒασίλης ΚικίλιαςΠάρος