Ελλάδα|17.08.2020 16:54
Λέσβος: Μεγάλη φωτιά απείλησε ξενοδοχεία και κατοικίες
NewsroomΜεγάλη φωτιά που καίει εκτάσεις χαμηλής βλάστησης μεταξύ Πέτρας και Μολύβου βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λέσβο. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, ωστόσο, οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.
Η φωτιά ξεκίνησε από τη θέση Καβάκι, πάνω από το λιμάνι της Πέτρας και προς τιμή απείλησε παραθεριστικές κατοικίες και ξενοδοχεία. Μέχρι στιγμής έχει καεί ένα ποιμνιοστάσιο και μια αποθήκη.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείο επιχειρούν τριάντα άνδρες της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα, καθώς και πεζοπόρα τμήματα, συνεπικουρούμενα από εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Δυτικής Λέσβου. Επίσης, γίνονται ρίψεις από αέρος από δυο αεροπλάνα τύπου πετζετέλ και ένα ελικόπτερο. Αναμένονται ενισχύσεις από δυο αεροπλάνα τύπου καναντέρ.
Διαβάστε ακόμη
- Οι αγρότες λένε «όχι» σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Κλιμακώνουν τα μπλόκα
- Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού
- Κύπρος: 23χρονος κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του - «Βαρόνοι» των Κεντρικών Φυλακών τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο
- Πάρις Παρασκευάδης στο ethnos.gr: Προσπαθώ να ζήσω το «τώρα» αγνοώντας το τικ-τικ του ρολογιού