Ελλάδα|18.08.2020 13:45

Κορονοϊός; Το Σεπτέμβριο ο θάλαμος απολύμανσης στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην είσοδο του δημαρχείου Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθεί ο πρώτος θάλαμος απολύμανσης, θερμομέτρησης και αποστείρωσης σε δημόσιο κτίριο στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος θα αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τα εξαρτήματα του θαλάμου θα ξεκινήσουν μέσα στην εβδομάδα από τη Σανγκάη και θα συναρμολογηθούν στη Θεσσαλονίκη. Στο Δήμο Θεσσαλονίκης δε θα κοστίσει ούτε ένα ευρώ, αφού πρόκειται για χορηγία εταιρείας.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας, ακόμα και οι ασυμπτωματικοί φορείς του ιού θα καθίστανται παντελώς ακίνδυνοι, σε περίπτωση που φορούν μάσκα, για το κοινωνικό σύνολο, όταν θα περνούν από το συγκεκριμένο θάλαμο.

Ειδικότερα, μόλις μπαίνει ο κάθε πολίτης στο θάλαμο, ο οποίος θα έχει τη μορφή ενός μικρού διαδρόμου, θα του γίνεται θερμομέτρηση και θα καταγράφεται η θερμοκρασία του. Αμέσως μετά θα μπορεί να απολυμάνει τα χέρια του, ενώ θα αποστειρώνονται και τα ρούχα του με έναν ψεκασμό, προκειμένου να εξουδετερωθεί από αυτά το όποιο ιικό φορτίο υπάρχει.

«Πρόκειται για μία καινοτόμα λύση, απολύτως πιστοποιημένη, η οποία εφαρμόζεται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, του Καναδά, της Σιγκαπούρης, της Κίνας, του Χονγκ – Κόνγκ και άλλων προηγμένων χωρών. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι θα μπορεί να εξουδετερωθεί το ιικό φορτίο από τα ρούχα. Έτσι και οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, αν φορούν μάσκα, θα καθίστανται εντελώς ακίνδυνοι για τους υπόλοιπους», λέει στο ethnos.gr ο κ. Κούπκας. 

Κορονοϊόςαπολύμανσηδημαρχείο Θεσσαλονίκης