Ελλάδα|18.08.2020 23:47

Γώγος για κορονοϊό: Πώς θα αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης - Τι λέει για το εμβόλιο

Newsroom

Για το εμβόλιο της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού και το πώς θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης στην Ελλάδα, μίλησε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος ανέφερε το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι η λύση και το θέμα είναι να είναι αποτελεσματικό στο 60-70% και να εφαρμοστεί στο 70%, ώστε να αποκτηθεί η ανοσία της αγέλης. «Μένει να δούμε από τις μελέτες πόσο ασφαλές είναι και πώς θα λειτουργήσει στις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες θα γίνει πρώτα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σημειώνει ότι είναι το πρώτο εμβόλιο που θα έρθει στην Ευρώπη. «Προχωρούν και άλλα, αλλά ακόμα είναι πίσω τα υπόλοιπα». Παράλληλα, αναφορικά με το αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων (269) κορονοϊού, υπογράμμισε πως τα πράγματα είναι στα όρια του συναγερμού και τα κρούσματα είναι σταθερά στα 200, ενώ επεσήμανε πως αυτή την στιγμή έχουμε ομάδα ατόμων που κυκλοφορούν και δεν ξέρουν ότι νοσούν, επιβεβαιώνοντας αυτά που δήλωσε τη Δευτέρα, 17 Αυγούστου, στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Γενετικής, Μανώλης Δερμιτζάκης, για τα χιλιάδες κρούσματα ασυμπτωματικών στην Ελλάδα.

ΚορονοϊόςΑνοσία της αγέληςεμβόλιο