Μάτι, πέντε μήνες μετά: Χριστούγεννα στην έρημη πόλη (pics)
Αθανασία ΚουλέταΑν κάποιος επιχειρήσει να κάνει την ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων στη χώρα μας το 2018, σίγουρα θα συμπεριλάβει σε αυτήν και τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, όπου στην περιοχή «Μάτι» κάηκαν στρέματα γης, περιουσίες και - το σημαντικότερο - 100 άνθρωποι.
Στις 23 Ιουλίου, ώρα 16:41 ξεσπά η φωτιά στην Ανατολική Αττική από την περιοχή της Πεντέλης και σύντομα επεκτάθηκε στους οικισμούς Νέο Βουτζά, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι. Οι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες που ενίσχυσαν τη γρήγορη εξάπλωση της πυρκαγιάς και οι πυροσβέστες έδιναν κυριολεκτικά μάχη με το χρόνο. Άνθρωποι σε πανικό, έτρεχαν για να σωθούν. Κάποιοι τα κατάφεραν, άλλοι όχι.
Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ο φακός της Eurokinissi καταγράφει πώς μοιάζει σήμερα η περιοχή, όπου ακριβώς πριν πέντε μήνες ξέσπασε η φονικότερη πυρκαγιά στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, ξεπερνώντας κατά πολύ τους «μαύρους» αριθμούς ακόμη και της Ηλείας το 2007.
- Ώρα μηδέν για τους αγρότες: Οι κρίσιμες αποφάσεις το Σάββατο στη Νίκαια και τα μηνύματα σε Μητσοτάκη
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Ο νόμος είναι νόμος» - Το πρώτο σχόλιο μετά το αλκοτέστ και το πρόστιμο
- Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής