Ελλάδα|21.08.2020 18:17

«Κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία» - Στον εισαγγελέα ο φάκελος από την ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom

Στα χέρια της Εισαγγελίας βρίσκονται οι φάκελοι από ομάδες στα social media με μήνυμα «κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία», καθώς είναι σε εξέλιξη η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την υπόθεση.

Η έρευνα ξεκίνησε σε συνέχεια των εντολών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για παραπομπή στη Δικαιοσύνη αναφορών στο Διαδίκτυο για «θεωρίες συνωμοσίας». Η έρευνα ξεκίνησε όταν πριν από τέσσερις ημέρες εντοπίστηκε η δημιουργία τριών τέτοιων ομάδων με τη μια να απενεργοποιείται την Τετάρτη ενώ οι άλλες δύο παραμένουν.

Επειτα από καταγγελίες πολιτών η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλημάτων συγκέντρωσε στοιχεία, τα οποία έστειλε στον εισαγγελέα. Στις ομάδες συμμετέχουν γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο φορώντας μάσκα. Ο αριθμός των μελών μάλιστα, στη συγκεκριμένη σελίδα, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, αν σκεφτεί κανείς ότι μόλις σε δύο ημέρες η ομάδα έχει ξεπεράσει τα 14.000 άτομα. Στην ομάδα επικρατούν δύο απόψεις: Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως το παιδί τους θα πάει χωρίς μάσκα στο σχολείο κι αυτοί που σκοπεύουν να μη το στείλουν καθόλου φέτος.

σχολείαΚορονοϊόςμάσκα