Ελλάδα|23.08.2020 22:03

Κορονοϊός: Πώς η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε πάρτι στη Μύκονο - Χρησιμοποίησε ακόμα και drone

Newsroom

Νέα στοιχεία για το παράνομο πάρτι με τα 400 άτομα, εν μέσω κορονοϊού και έγινε σε βίλα της Μυκόνου έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής οι καλεσμένοι ειδοποιήθηκαν μέσω της εφαρμογής του WhatApp, ενώ το πάρτι θα «έντυνε» με μουσική γνωστός DJ, που νωρίτερα έπαιξε μουσική σε γνωστό κλαμπ του νησιού. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα από τις 30 Ιουλίου στο κυνήγι των κορονο-πάρτι στο «νησί των ανέμων» μπήκαν εκτός από τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και αστυνομικοί που βρέθηκαν εκεί από την Αθήνα με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η συγκεκριμένη ομάδα των αστυνομικών είχε επιφορτιστεί με την παρακολούθηση τέτοιων πάρτι. Όταν τα εντόπιζαν ενημέρωναν την υποδιεύθυνση Μυκόνου, άνδρες της οποίας επενέβαιναν για «διατάραξη κοινής ησυχίας».

Το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης ενημερώθηκαν για ακόμα ένα πάρτι στην περιοχή της Φτελιάς. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το drone της αστυνομίας που πραγματοποιούσε πτήσεις πάνω από την περιοχή εντόπισε κάποιες κινήσεις ατόμων στη βίλα. Όμως ο χειριστής του παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε επικοινωνία με την ομάδα των μυστικών αστυνομικών, δεν είχε καταφέρει να αποκτήσει σαφή εικόνα για τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονταν στο εσωτερικό της βίλας.

Μάλιστα οι διοργανωτές του πάρτι είχαν φροντίσει να σπάσουν όλες τις λάμπες από τις κολώνες που βρίσκονταν στην περιοχή, με σκοπό να εμποδίσουν την πτήση του drone. Παράλληλα οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι οι διοργανωτές επέλεγαν βίλες που είχαν πέργκολες έτσι ώστε να μην εντοπίζονται.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο προσπάθησαν να προσεγγίσουν έναν τσιλιαδόρο. Ωστόσο εκείνος τους αντιλήφθηκε και βρήκε καταφύγιο στο εσωτερικό της βίλας. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να επέμβουν επειδή δεν είχαν εισαγγελική εντολή. Αν και αρχικά πίστευαν ότι στο πάρτι συμμετείχαν 20 - 30 άτομα διαπίστωσαν το εντελώς αντίθετο. Και αυτό διότι λίγη ώρα αργότερα, άνοιξαν οι πύλες της βίλας και άρχισαν να βγαίνουν από το εσωτερικό αυτοκίνητα και πεζοί. 

Το αστυνομικό κλιμάκιο προχώρησε σε έλεγχο κάποιων από αυτούς που αποχωρούσαν. Μάλιστα τους ρωτούσαν εάν είχαν πληρώσει απαντούσαν αρνητικά - ίσως μετά από καθοδήγηση των διοργανωτών- και όλοι τόνιζαν ότι ήταν καλεσμένοι σε γενέθλια, όπως αναφέρει η Καθημερινή της Κυριακής. Μεταξύ των ατόμων που ρωτήθηκαν από την αστυνομία ήταν μία κοπέλα από τη Βενεζουέλα και ο Ισπανός φίλος της. Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια του ελέγχου που έκαναν διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. Ακολούθως τους προσήγαγαν και όταν ρωτήθηκαν για τον τόπο κατοικίας τους απάντησαν ότι διέμεναν σε ξενοδοχείο αναφοράς. Αμέσως μετά συνελήφθησαν και τους επεβλήθη πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα, ενώ αντίστοιχη διαδικασία ακολουθήθηκε και για τον Ελληνα διοργανωτή.

αστυνομίαΜύκονοςπάρτιΚορονοϊός