Ελλάδα|24.08.2020 21:51

Κορονοϊός: Μέσα στο «στρατηγείο» της Πολιτικής Προστασίας που γίνεται η ιχνηλάτηση

Newsroom

Η κάμερα του Open TV και η Μίνα Καραμήτρου βρέθηκαν στο «στρατηγείο» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, εκεί όπου χτυπάει η «καρδιά» του επιχειρησιακού κέντρου ιχνηλάτησης της Πολιτικής Προστασίας και καταγράφεται η καθημερινή μάχη του υφυπουργού Νίκου Χαρδαλιά μαζί με τους χειριστές στον πόλεμο κατά της πανδημίας του κορονοϊού καθώς προκύπτουν συνέχεια κρούσματα άγνωστης προέλευσης.

«Τα αποτελέσματα που έχουμε είναι στη διάθεση των επιστημόνων για να δούμε τις περιοχές όπου υπάρχει μετακίνηση των στενών επαφών και να εξασφαλίσουμε όρους απομόνωσης σε όσους είναι θετικά κρούσματα κορονοϊού» τονίζει στην κάμερα του Ανοιχτού Καναλιού ο κ. Χαρδαλιάς. Παράλληλα, προσθέτει ότι «τώρα η κατάσταση είναι πιο δύσκολη. Την περιμέναμε, όπως περιμένουμε κάθε έξαρση της επιδημίας».

Στο νέο υπερσύγχρονο κτίριο που βρίσκεται στη λεωφόρο Κηφισίας βρίσκεται το στρατηγείο της Πολιτικής Προστασίας. Εκεί αναλύονται τα δεδομένα, αποτυπώνεται η ακριβής εικόνα της κατάστασης και λαμβάνονται οι αποφάσεις για τον κορονοϊό. «Βρισκόμαστε σε μία επικίνδυνη καμπή» λέει ο Νίκος Χαρδαλιάς. Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αποκαλύπτει στο Open TV ότι ο μηχανισμός είναι έτοιμος για κάθε «δύσκολο σενάριο».

«Είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο. Εκ των πραγμάτων περιμένουμε κάποια αύξηση, η οποία θα δώσει τη θέση της σε ύφεση εφόσον τα μέτρα που έχουμε εξαγγείλει για τον κορονοϊό τηρηθούν και εφαρμοστούν από όλους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στον δεύτερο όροφο του κτιρίου βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων, από το οποίο γίνεται η διαχείριση κάθε κρίσης που έχει να κάνει με φυσικές καταστροφές. «Όλες οι υπηρεσίες που εμπλέκονται στη διαχείριση ενός συμβάντος θα βρίσκονται εδώ 24 ώρες το 24ωρο, προκειμένου να υπάρχει απόλυτος συντονισμός με όλες τις υπηρεσίες, ώστε να μην υπάρχει χάσιμο χρόνου» τονίζει στο Ανοιχτό Κανάλι και τη Μίνα Καραμήτρου υπάλληλος του κέντρου. 

Οι χειριστές της κρίσης θα έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε λεπτομέρειες όπως για παράδειγμα σε μία μεγάλη φωτιά ακόμα και στο πόσο νερό έχει η δεξαμενή του κάθε οχήματος ενώ θα παρακολουθούν ακόμα και την πορεία του. 

ΚορονοϊόςΝίκος ΧαρδαλιάςΠολιτική Προστασία