Ελλάδα|23.12.2018 20:16

Καιρός - Καλλιάνος: Χριστούγεννα με χιόνια και στην Αττική! (vid)

Newsroom

Θα χιονίσει και στην Αττική την επομένη των Χριστουγέννων. Αυτό προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, κατά τη διάρκεια της Τετάρτης (26/12) αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις και στην Αττική.

Οι περιοχές της Αττικής που όλα δείχνουν ότι θα επηρεαστούν θα είναι τα βορειοδυτικά, κεντροβόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού που έχουν υψόμετρο άνω των 300-350 μέτρων. Πρόσκαιρα, επειδή ο άνεμος θα είναι πολύ ευνοϊκός, ενδέχεται να επηρεαστούν και περιοχές με ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο ή και τμήματα των υπόλοιπων δυτικών και κεντρικών τμημάτων του νομού πάνω -πάντα- από τα 300-350 μέτρα.

Μάλιστα, καθώς οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο ευνοϊκές στα υψόμετρα κάτω των 300-350 μέτρων, θα είναι μεγάλη έκπληξη να χιονίσει πρόσκαιρα εκεί. 

Χριστούγεννα με κακοκαιρία

Όπως τονίζει στο OPEN TV ο μετεωρολόγος, τα Χριστούγεννα θα έχουμε βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Κατά τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, θα έχουμε πτώση θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τις σημερινές θερμοκρασίες. Στις 26 Δεκεμβρίου, επίσης, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, θα έχουμε χιόνια στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια και τις Σποράδες. 

καιρόςΓιάννης Καλλιάνος