Ελλάδα|26.08.2020 13:27

Γώγος: Παραιτήθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου που τον κάλεσε σε απολογία

Newsroom

Την παραίτησή της υπέβαλε η Παναγούλα Μαμή, διοικήτρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, λίγες ώρες αφότου κάλεσε σε απολογία τον καθηγητή Χαράλαμπο Γώγο, επειδή ήταν εκείνος που ενημέρωσε για τη εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού τον δήμαρχο Πατρών, Κώστα Πελετίδη, χωρίς προηγουμένως να το γνωρίζει η ίδια. 

Την αποκάλυψη των εν λόγω προθέσεων της κυρίας Μαμή, η οποία και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, έκανε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση: «Καλεί σε απολογία έναν επιστήμονα που πολλές φορές αναγκάζεται να κάνει τον Διοικητή στο Νοσοκομείο του Ρίου παρά το επιβαρημένο ιατρικό έργο». 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: 

«Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου του Ρίου κάλεσε σε απολογία τον Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολόγο κ. Χαράλαμπο Γώγο επειδή αποδέχθηκε πρόσκληση του Δημάρχου Πατρέων και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πορεία του κοροναϊού στην περιοχή και γενικότερα στη χώρα. Καλεί σε απολογία για να επιβάλλει πειθαρχικές κυρώσεις τον Καθηγητή που είναι επιφορτισμένος με το καθήκον της ενημέρωσης αφού είναι Συντονιστής του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των περιστατικών κορονοϊού και είναι μέλος της Ειδικής Επιτροπής του ΕΟΔΥ.

Καλεί σε απολογία έναν επιστήμονα που πολλές φορές αναγκάζεται να κάνει τον Διοικητή στο Νοσοκομείο του Ρίου παρά το επιβαρημένο ιατρικό έργο. Το Νοσοκομείο του Ρίου δεν διαθέτει αναπληρωτή Διοικητή. Στις άδειες της Διοικήτριας χρέη Διοικητή κάνει εκ του νόμου ο κ. Χ.Γώγος, ως Διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές. Πραγματικά δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει τι επιδιώκει, τι εξυπηρετεί η Διοικήτρια με την εν λόγω κατάπτυστη κλήση σε απολογία που επιβάλλεται να ανακληθεί άμεσα!».

ΚορονοϊόςΠάτραπαραίτησηΧαράλαμπος Γώγος