Ελλάδα|26.08.2020 21:57

Στην Αθήνα οι δύο πρώτοι πορτοκαλί συρμοί τραμ

Μαρία Λιλιοπούλου

Οι δύο πρώτοι από τους συνολικά 25 συρμούς τραμ που έχει παραγγείλει η Αττικό Μετρό για τις ανάγκες του δικτύου έφτασαν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου, από τη Βαρκελώνη και βρίσκονται πλέον στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

Πρόκειται για δύο υπερσύγχρονα οχήματα τραμ, τα οποία υπενθυμίζεται ότι είναι πορτοκαλί, όπως είχε φηφίσει σε σχετική ψηφοφορία προ διετίας το επιβατικό κοινό και σε τίποτα δε θυμίζουν τους ασημί – μπλε συρμούς, οι οποίοι ήδη κυκλοφορούν στο δίκτυο.

Οι νέοι συρμοί κατασκευάστηκαν από την γαλλική εταιρεία Alstom και παρά τον έως σήμερα ακρωτηριασμό του δικτύου του τραμ και τις καθυστερήσεις στην παράδοση της επέκτασης των 5,4 χιλιομέτρων έως τον Πειραιά, θεωρούνται απαραίτητοι για τη βελτίωση των καθημερινών δρομολογίων δεδομένου ότι ορισμένοι παλαιοί συρμοί έχουν ήδη αποσυρθεί λόγω προβλημάτων από την κυκλοφορία.

Τα νέα οχήματα τραμ αποτελούνται από πέντε βαγόνια το καθένα και έχουν συνολικό μήκος 33 μέτρων, ενώ μπορούν να μεταφέρουν 294 επιβάτες. Ανήκουν στη σειρά Citadis και κυκλοφορούν σε 50 πόλεις παγκοσμίως, έχοντας ήδη διανύσει περί τα 1 δισ. χιλιόμετρα.

Για ημέρα – ορόσημο έκανε λόγο ο πρόεδρος των εργαζομένων στο τραμ, Ηλίας Μανιατάκης προσθέτοντας ότι οι νέοι συρμοί σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία των εργαζομένων θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα και την ασφάλεια του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου στην Αθήνα.



Τραμ