Ελλάδα|28.08.2020 22:58

Κορονοϊός: Η δημόσια συγγνώμη της 24χρονης για το ταξίδι στη Σαντορίνη

Newsroom

Δημόσια συγγνώμη ζήτησε η 24χρονη που ενώ βρέθηκε θετική με κορονοϊό πήρε το πλοίο και ταξίδεψε μέχρι τη Σαντορίνη: «Θέλω να ζητήσω μια δημόσια συγγνώμη από όλους, δεν ήταν κάτι εσκεμμένο. Ήταν μια παρόρμηση της ηλικίας; Δεν ξέρω...», ανέφερε η 24χρονη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

«Επειδή έχω πολλά χρόνια το θέμα υγείας δεν ήταν και πάρα πολύ εύκολο να μετακινούμαι και επειδή τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία ήθελα να ξεσκάσω» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Επειδή δεν είχα κανένα σύμπτωμα, ούτε βήχα ούτε τίποτα τίποτα πίστευα ότι δεν είμαι θετική στον ιό και γι αυτό επέλεξα να ταξιδέψω».

Η 24χρονη πάσχει από νεφροπάθεια και κάνει τακτικά αιμοκαθάρσεις. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι της είχε τηλεφωνήσει στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και της είπαν πως μπορούν να κάνουν αιμοκαθάρσεις, αρκεί πρώτα να κάνει το τεστ για τον κορονοϊό. Στο τρένο προς της Αθήνα ενημερώθηκε από το νοσοκομείο πως είναι θετική και πρέπει να μπει σε καραντίνα, όχι μόνο έκρυψε ότι νοσεί αλλά αποφάσισε να συνεχίσει το ταξίδι της σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Σε ερώτηση για το αν μέσα στο πλοίο φορούσαν μάσκες η κοπέλα είπε: «Ναι από την ώρα που μπήκαμε και καθ΄όλη τη διάρκεια δεν τις βγάλαμε καθόλου». Δυο ώρες πριν φτάσουν στο λιμάνι της Σαντορίνης το νοσοκομείο ενημερώθηκε για το επιβεβαιωμένο κρούσμα. Αμέσως, οι Αρχές κινητοποιήθηκαν ενώ το προσωπικό του πλοίου περιόρισε τη νεαρή και τον συνταξιδιώτη της σε μια ειδική καμπίνα. Στο λιμάνι του νησιού περίμενε το Λιμενικό με την 24χρονη να επιστρέφει στον Πειραιά και να μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Μητέρα 24χρονης: «Αμφιβάλλω αν υπάρχει κορονοϊός»

Στο μεταξύ το απόγευμα της Παρασκευής μίλησε στο Mega η μητέρα της 24χρονης. «Μπορεί να είναι 24 χρόνων αλλά το παιδί, επειδή πέρασε πολλά ήταν πολύ σκασμένο, ήθελε να φύγει ρε παιδί μου. Τώρα το έκανε, δεν αλλάζει. Θα υποστούμε τις συνέπειες, αλλά θέλω να μου πουν πότε είπαν στο παιδί όταν φτάσει στην Αθήνα να πάει κατευθείαν στο Αττικό», υπογράμμισε.

«Έφυγε από τη Θεσσαλονίκη, καθ' οδόν στο τρένο ενημερώθηκε ότι το τεστ είναι θετικό, μέχρι εκεί, ούτε να μείνει στην Αθήνα ούτε να πάει στο Αττικό, τίποτα» ανέφερε ακόμη. «Δεν είχε συμπτώματα, δεν είχε πυρετό, της έβαζαν θερμόμετρο κάθε πέντε λεπτά», συνέχισε η μητέρα. «Τους πήραν με ασθενοφόρο, το είχαν έξω στα παγκάκια, έχω την απαίτηση να γίνει και δεύτερο τεστ, γιατί το Ιπποκράτειο είναι γνωστό ότι έχουν κάνει πολλά λάθη σε αυτόν τον τομέα», συμπλήρωσε. 

«Είναι σε ένα θάλαμο μόνο του. Το παλικάρι του έκαναν τεστ σήμερα», επεσήμανε ακόμη. «Έφτασε στο Αττικό στις 03:50. Μίλησα με μία νοσηλεύτρια, η κλινική εικόνα του παιδιού είναι καλή, είναι απύρετη, θα της έκαναν καρδιογράφημα και αιματολογικές εξετάσεις και θα έμπαινε στην αιμοκάθαρση. Μου είπαν ότι θα επικοινωνήσει ο θεράπων γιατρός για να ζητήσει ένα ιστορικό», κατέληξε. 

μάσκαΚορονοϊόςΣαντορίνηκρούσμα