Ελλάδα|24.12.2018 11:07

Θεσσαλονίκη: Βιβλία σε κρατούμενους πρόσφεραν αστυνομικοί

Newsroom

Τα πρώτα εκατό από τα συνολικά 1.100 βιβλία που συγκέντρωσε, σε μία προσπάθεια που διήρκησε περισσότερο από δύο μήνες, ομάδα αστυνομικών της Θεσσαλονίκης, παραδόθηκαν σε κρατούμενους στις φυλακές Διαβατών.

Συνολικά στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα θα παραδοθούν περίπου 300 βιβλία και τα υπόλοιπα στις φυλακές Γρεβενών, Κορυδαλλού και Νιγρίτας, καθώς και στο Κλειστό Κατάστημα Κράτησης Νέων.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Ελλάδας και επικεφαλής της αντιρατσιστικής εθελοντικής πρωτοβουλίας αστυνομικών, Σάββας Ταχματζίδης, ήταν πολλοί οι πολίτες που στήριξαν την πρωτοβουλία των αστυνομικών, ενώ μεγάλη ήταν η βοήθεια και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. 

Σημειώνει ακόμα ότι θέλουν να περάσουν το μήνυμα στους κρατούμενους ότι η ελευθερία θα έρθει, αλλά στόχος είναι μην σκοντάψουν πάλι και βρεθούν ξανά στη φυλακή.

Η εθελοντική προσπάθεια των αστυνομικών της Θεσσαλονίκης για τη συγκέντρωση βιβλίων ξεκίνησε όταν πρώην κρατούμενοι μίλησαν στον κ. Ταχματζίδη για την πολύτιμη συντροφιά που προσφέρουν τα βιβλία στη φυλακή.

αστυνομικοί