Ελλάδα|02.09.2020 13:16

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Νέες διακοπές στη δίκη - Δάκρυα από τη συζυγό του

Σοφία Φασουλάκη

Αναβιώνει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017 στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας. Η διαδικασία άρχισε για να διακόψει για τις 14 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία το δικαστήριο θα προχωρήσει στην κλήρωση των ενόρκων και ακολούθως θα διακόψει εκ νέου για τις 25 Σεπτεμβρίου, όπως ενημέρωσε σήμερα από έδρας ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Και αυτό γιατί η αίθουσα είναι μικρή και πρέπει να αναζητηθεί άλλη αίθουσα.

Παρόντες στο δικαστήριο δυο από τους κατηγορουμένους, με τους δικηγόρους τους να ζητούν αναβολή της δίκης. Αίτημα που ωστόσο δεν έκανε δεκτό το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Παν. Αθανασίου. Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν τα μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου ποινικολόγου με τη σύζυγό του Βίκυ να εισέρχεται στο δικαστήριο εμφανώς συγκινημένη κρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά της.

Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε επιβάλει ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους για τη στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε επιβάλλει ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι καθώς επίσης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ισόβια επιβλήθηκαν στους άλλους δυο κατηγορούμενους Κλοντιαν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλα αδικήματα.

δίκηδολοφονίαΜιχάλης Ζαφειρόπουλος