Ελλάδα|02.09.2020 14:05

Μύκονος: Πιθανό να μην ανοίξουν ξανά φέτος Nammos και Scorpios

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Συνολικά 19 θετικά στον κορονοϊό κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ των εργαζομένων τριών πασίγνωστων επιχειρήσεων στο Νησί των Ανέμων, τη Μύκονο, με αποτέλεσμα να κλείσουν για απολύμανση μέχρι το βράδυ της 3ης Σεπτεμβρίου οι δύο από αυτές. Από την Παρασκευή το πρωί οι επιχειρήσεις θα μπορούν και πάλι να ανοίξουν και να δεχθούν κόσμο, ωστόσο, δεν θεωρείται καθόλου βέβαιο ότι οι επιχειρηματίες θα τα λειτουργήσουν ξανά για φέτος, αφού η σεζόν έχει ουσιαστικά τελειώσει. 

Πρόκειται για τα πασίγνωστα bars – restaurants Nammos και Scorpios, τα οποία έκλεισαν για την απολύμανση και το ξενοδοχείο Cavo Tagoo, που συνεχίζει τη λειτουργία του. Στα δύο bars – restaurants εντοπίστηκαν μεταξύ των εργαζομένων τους έντεκα και τέσσερα κρούσματα αντίστοιχα, ενώ στο ξενοδοχείο βρέθηκαν θετικοί στον ιό τέσσερις εργαζόμενοι.

«Είναι απολύτως λογικό να κλείσουν για δύο μέρες οι δύο επιχειρήσεις, αφού βρέθηκαν αποδεδειγμένα θετικά στον κορονοϊό κρούσματα. Το Nammos έχει πάνω από 200 εργαζόμενους και ο Scorpios περισσότερους από 250. Στο νησί μας υπήρχε επιβάρυνση τον Αύγουστο, σε ό,τι αφορά το ιικό φορτίο και τον αριθμό των κρουσμάτων σε αεροδρόμιο και λιμάνι. Έτσι, ο ΕΟΔΥ αποφάσισε να προχωρήσει σε ελέγχους σε επιχειρήσεις που έχουν πολλούς εργαζόμενους και συγκεντρώνουν πολλούς πελάτες. Και τα δύο καταστήματα συγκεντρώνουν πάρα πολύ κόσμο. Και οι επιχειρηματίες συμφώνησαν να κλείσουν για απολύμανση τα δύο μαγαζιά, αφού ούτως ή άλλως η σεζόν τελείωσε. Πλέον στο νησί δεν έχουμε κόσμο», αναφέρει στο ethnos.gr ο πρόεδρος των επιχειρήσεων εστίασης της Μυκόνου, Γιάννης Θεοχάρης.

Μάλιστα, κατά τον ίδιο, κατά πάσα πιθανότητα το Nammos δεν θα ανοίξει ξανά για φέτος, αφού ο επιχειρηματίας είχε ήδη προαποφασίσει να κλείσει το κατάστημα τις επόμενες ημέρες λόγω τέλους της φετινής πολύ δύσκολης σεζόν.
Σε ό,τι αφορά το Scorpio, κατά τον κ. Θεοχάρη πιθανότατα θα ανοίξει για δύο ημέρες, προκειμένου να αποχαιρετήσει για φέτος τους πελάτες του με δύο events.

ΜύκονοςNammosαπολύμανσηΚορονοϊός