Ελλάδα|02.09.2020 13:53

Διομήδειος Βοτανικός Κήπος: Ο Δήμος Χαϊδαρίου αντιδρά στα σχέδια για επιβολή εισιτηρίου

Newsroom

Την πλήρη αντίθεσή του στη διαφαινόμενη πρόθεση του Πανεπιστημίου Αθηνών να βάλει εισιτήριο για την είσοδο στο Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, εκφράζει ο Δήμος Χαϊδαρίου με ψήφισμά του.

Ο Κήπος, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες Αθηναίους, είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση Βοτανικός Κήπος της Ελλάδας αλλά και όλης της Ανατολικής Μεσογείου. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου, Βαγγέλη Ντηνιακό, «ειδικά σε μια περίοδο που επιβάλλεται η φυσική άσκηση να πραγματοποιείται σε ανοιχτούς χώρους ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες συνωστισμού, η πρόθεση του ΕΚΠΑ είναι τουλάχιστον ακατανόητη. Ζητάμε την άμεση απόσυρση οποιασδήποτε απόφασης για επιβολή αντιτίμου εισόδου στον Κήπο».

Όπως αναφέρει το σχετικό ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαϊδαρίου:

«Ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό για την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή χώρο πρασίνου και περιπάτου, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες οικογένειες. Η αξία του Διομήδειου Κήπου αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο μέσα στις συνθήκες της πανδημίας, που οι πολίτες αναζητούν μια διέξοδο για περπάτημα στη φύση μακριά από συνθήκες συνωστισμού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την πλήρη αντίθεση του με ενέργειες επιβολής αντιτίμου εισόδου στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο. Κάτι τέτοιο θα έκανε δυσχερή  την επίσκεψη οικογενειών στον Κήπο σε καθημερινή ή συχνή βάση και θα ακύρωνε την κατοχυρωμένη λειτουργία του ως δημόσιο και κοινό αγαθό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να πραγματοποιήσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες, περιλαμβανομένων μαζικών κινητοποιήσεων, για την προάσπιση της ελεύθερης εισόδου των πολιτών στον Διομήδειο Κήπο».

Διομήδειος Βοτανικός Κήπος