Ελλάδα|08.09.2020 16:30

Τεστ για τον κορονοϊό εύκολα και με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Newsroom

Εν μέσω πανδημίας η Ελλάδα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να παραμείνουν ασφαλείς από τον κορoνοϊό τόσο οι κάτοικοι της χώρας όσο και οι επισκέπτες. Τα στοχευμένα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής, κρίνονται ως αποτελεσματικά και αυτό αντικατοπτρίζεται και στα θετικά σχόλια που λαμβάνει η χώρα μας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τις προσπάθειες να περιοριστεί η διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού και να προστατευθούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Η Ελλάδα έχει πολύ χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αφού με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων ημερών έχουν καταγραφεί λιγότερα από 15 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Άλλωστε, όπως διαβεβαίωσε και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης μιλώντας στο BBC, η Ελλάδα είναι η πέμπτη χώρα σε αριθμό τεστ με προηγμένο σύστημα για στοχευμένη χρήση τους.

Σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια έρχεται να προστεθεί η δυνατότητα διενέργειας του τεστ ανίχνευσης για τον Covid-19 για όσους ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου ΘεσσαλονίκηςΤο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης δημιούργησε ειδική μονάδα λήψης δειγμάτων εντός του αεροδρομίου «Μακεδονία» στο επίπεδο αφίξεων και έτσι τόσο όσοι φτάνουν ή αναχωρούν από τη Θεσσαλονίκη όσο και όλοι οι ενδιαφερόμενοι που διέρχονται στο αεροδρόμιο μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.  Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η ευκαιρία στο επιβατικό κοινό να πραγματοποιήσει το τεστ εύκολα και με ασφάλεια, προτού καν βγει από το αεροδρόμιο ή πριν μπει στο αεροπλάνο.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το πιο διαδεδομένο τέστ, αυτό της μοριακής ανίχνευσης (rRT-PCR) του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας η πιο αξιόπιστη μέθοδος για  διάγνωση οξέος συνδρόμου COVID -19  είναι η μοριακή μέθοδος, που θεωρείται η καταλληλότερη  δεδομένης της άριστης ευαισθησίας και ειδικότητας που παρουσιάζει σε δείγματα ανώτερου ή κατώτερου αναπνευστικού.

Οι ταξιδιώτες και όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν το τεστ μπορούν να επισκέπτονται την μονάδα η οποία λειτουργεί Δευτέρα με Κυριακή 08:30 - 22:30 και το κόστος της υπηρεσίας ανέρχεται στα 70 ευρώ.

ΘεσσαλονίκηΚορονοϊόςαεροδρόμιο Μακεδονίατεστ