Ελλάδα|02.09.2020 19:26

Δίκη Γιάννη Μακρή: Αρνούνται τη δολοφονία οι κατηγορούμενοι - Ο διάλογος με τη Βικτώρια Καρύδα

Σοφία Φασουλάκη

«Δεν είμαστε εμείς οι δολοφόνοι του Γιάννη Μακρή». Αυτό ήταν το «διαταύτα»  της απολογίας του βασικού κατηγορουμένου για την δολοφονία του Ελληνο-Αυστραλού επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας τον Οκτώβριο του 2018. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ήλθε στην Ελλάδα για να έχει μία καλύτερη ζωή και να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στον τομέα της εστίασης. «Δεν έχουμε καμία σχέση με το έγκλημα, ούτε εγώ, ούτε ο αδελφός μου, παρακαλώ πιστέψτε με» είπε ο φερόμενος ως εκτελεστής του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στην έναρξη της απολογίας του.

«Όταν επέστρεψα από τον Καναδά στη Βουλγαρία ήταν δύσκολα τα πράγματα για εμένα. Δεν μιλούσα και τη γλώσσα. Συμφώνησε και η γυναίκα μου και έτσι αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα» είπε απολογούμενος, υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος ήταν καλός, και πως αυτό που τού άρεσε στη Γλυφάδα ήταν το γεγονός ότι σχεδόν όλοι μιλούσαν αγγλικά. Όπως είπε ήρθε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2018 μαζί με τον αδελφό του. Αναφέρθηκε μάλιστα και στα αυτοκίνητα που νοίκιασαν.  

«Είχαμε ζητήσει ένα μεγάλο και πολυτελές αυτοκίνητο. Το πρώτο που νοικιάσαμε ήταν μικρό. Πήγαμε μετά από 4-5 ημέρες και νοικιάσαμε ένα άλλο. Έγινε διάρρηξη στο αυτοκίνητο. Μου έκλεψαν ρούχα μου. Κάναμε καταγγελία στο Α.Τ Γλυφάδας. Από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι την 1η Νοεμβρίου ο αδελφός μου ήταν άρρωστος. Πήγα και του πήρα φάρμακα στις 30 Οκτωβρίου. Την επόμενη ημέρα, το απόγευμα ήρθε μία φίλη μας. Πήγαμε του πήραμε φάρμακα. Ήπιαμε ποτά. Εγώ στις 19:30 βγήκα να πάω να φάω κάτι. Γύρισα στο ξενοδοχείο. Βγήκα μετά ξανά και το βράδυ πήγα σε στριπτιτζάδικο».

Όπως είπε, έπειτα από ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε από τη γυναίκα του, η οποία τον ενημέρωσε για την υγεία του γιου τους, επέστρεψε στη Βουλγαρία. Όταν ήλθε εκ νέου στην Ελλάδα, συνελήφθη. «Ποιος άνθρωπος με ένα νεογέννητο παιδάκι να κάνει ένα τέτοιο φρικτό έγκλημα; Να ρισκάρει, να ρισκάρω τη δική μου ζωή και του παιδιού μου;» είπε στο δικαστήριο, προσθέτοντας: «Και εγώ και ο αδελφός μου είμαστε αθώοι. Μου λείπει πολύ η οικογένεια μου»

«Και εμένα ο άνδρας μου» απάντησε η Βικτώρια Καρύδα. «Έχω συμπόνια για εσάς. Πιστέψτε με, δεν έχω σχέση, δεν σκότωσα το σύζυγο σας πιστεύω ότι το δικαστήριο θα με κρίνει αθώο και θα γυρίσω πίσω στο παιδί μου» ανταπάντησε ο κατηγορούμενος. Αύριο, Πέμπτη, τη σκυτάλη των απολογιών θα πάρει ο δεύτερος κατηγορούμενος ως συνεργός στη δολοφονία.

δίκηΓιάννης Μακρής