Ανοιγμα σχολείων: Στις 14 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο αγιασμός
NewsroomΕπειτα από κοινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της ηγεσίας της Εκκλησίας, τελικά ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει κανονικά ανήμερα του ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, και όχι την επομένη (στις 15 Σεπτεμβρίου), μετά τις 11:00 το πρωί.
Όπως μεταδόθηκε από την ΕΡΤ συναποφασίσθηκαν τα παραπάνω, προκειμένου να μην δημιουργηθούν δυσλειτουργίες στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Αρχικά υπήρξε η σκέψη ο αγιασμός να μεταφερθεί μία ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων λόγω της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς οι κληρικοί θα έπρεπε να βρίσκονται στους Ιερούς Ναούς, τουλάχιστον μέχρι στις 11 το πρωί.
Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 οι κληρικοί θα έχουν λειτουργίες. Θα γίνει ο αγιασμός, όπως αποφασίσουν στα γραφεία των καθηγητών. Θα αγιάσουν οι κληρικοί τις αίθουσες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες».
Υπενθυμίζεται ότι ο αγιασμός θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
- «Θέλω επίδειξη δύναμης»: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι, τα κέρδη από το στοίχημα, τα μπουζούκια, οι δήθεν έρανοι
- «Η Αθήνα στο σκοτάδι από συμμορίες»: Επιστολή Δούκα σε Χρυσοχοΐδη για τις κλοπές χαλκού - 70 καταγγελίες σε έναν χρόνο
- Θεσσαλονίκη: Προσπαθούν να πετάξουν στο δρόμο 77χρονο καρκινοπαθή για δάνειο του γιου του
- Η Νίκη Κεραμέως και τα «παιχνίδια» με τον φακό στο υπουργικό συμβούλιο