Ελλάδα|03.09.2020 17:11

Κορονοϊός: Παιδί βρέθηκε θετικό στον ιό σε ΚΔΑΠ - ΑΜΕΑ της Ρόδου

Newsroom

Συναγερμός σήμανε την Τετάρτη στη δομή ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ της Ρόδου καθώς ένα από τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή, βρέθηκε μετά από εισαγωγή που έκανε στο Νοσοκομείο της Ρόδου, θετικό στον κορονοϊό.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ολοκλήρωσε ήδη την ιχνηλάτηση όλων των παιδιών, των γονέων, του προσωπικού και όλων όσων είχαν επαφή μαζί τους την τελευταία εβδομάδα. Παράλληλα, το συγγενικό περιβάλλον του παιδιού ολοκλήρωσε την Τετάρτη όλες τις εξετάσεις που προβλέπονταν και διαπιστώθηκε ότι ήταν όλοι αρνητικοί στον ιό.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr το παιδί είχε ξεκινήσει μαθήματα τις τελευταίες ημέρες και οι επαφές του ήταν περιορισμένες. Το παιδί πήγε στο νοσοκομείο εξαιτίας ενός τραυματισμού και εκεί οι γιατροί αξιολογώντας την κλινική του εικόνα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διπλό τεστ εξέτασης για κορονοϊό το οποίο βγήκε θετικό.

Με απόφαση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τριάντου κι έπειτα από σχετική επαφή που είχε με τους αρμόδιους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, σταμάτησε κάθε δραστηριότητα των δομών αυτών και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Οι αρμόδιοι του ΕΟΔΥ θα αξιολογήσουν ξανά την κατάσταση την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου και εξετάσεων κι αν όλα εξελιχθούν ικανοποιητικά, τότε οι δομές αυτές μπορεί να λειτουργήσουν και πάλι κανονικά.

ΑμεΑΡόδοςΚορονοϊός