Ελλάδα|03.09.2020 18:31
Σεισμός αισθητός και στην Αττική
NewsroomΣεισμός σημειώθηκε κοντά στην Ραφήνα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 4,3 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος ήταν 6,8 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 17 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Ραφήνας.
Μιλώντας στο ethnos.gr ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μεγαλύτερο σεισμό ενώ τόνισε ότι ίσως ακολουθήσουν κάποιοι μικρότεροι μετασεισμοί.
Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι ο σεισμός προήλθε από γνωστό ρήγμα, το οποίο, όμως, δεν μπορεί να δώσει - κατά τον ίδιο - μεγάλο σεισμό.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Διαβάστε ακόμη
- Στη φυλακή ο ιδιοκτήτης της «Βιολάντα» - Τι υποστήριξε στη μαραθώνια απολογία του
- Αποκάλυψη στο OPEN για Τέμπη - «Ο γιος μου έχει επίσημα δηλωμένες δύο διαφορετικές αιτίες θανάτου»
- «Τύμπανα πολέμου» πάνω από το Ιράν: Πώς Τραμπ και Νετανιάχου στρώνουν το έδαφος για επίθεση
- Σκουπίδια από τον Καναδά της δεκαετίας του 1960 ξεβράζονται σε ακτές της Σκωτίας - Το παράξενο φαινόμενο