Ελλάδα|08.09.2020 14:54

Κορονοϊός - Ολλανδία: Καραντίνα για όσους επιστρέφουν από ελληνικά νησιά

Newsroom

Νέα ταξιδιωτική οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ολλανδίας για τα ελληνικά νησιά, λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού, τοποθετώντας τα στην πορτοκαλί λίστα. Η οδηγία ισχύει από σήμερα, 8 Σεπτεμβρίου και όλοι όσοι επιστρέφουν στην Ολλανδία από κάποιο από τα ελληνικά νησιά θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα μέρες, ενώ καλούνται όλοι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα σχετικά με την Covid-19, όπως πυρετός, δύσπνοια, βήχας και συνάχι να επικοινωνούν με τις υγειονομικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ανακοινώθηκε και από τη Βρετανία απόφαση για καραντίνα 14 ημερών σε όσους τουρίστες επιστρέφουν στη Μεγάλη Βρετανία από επτά ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, αυτά τα νησιά είναι η Μύκονος, η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος.

Σημειώνεται ότι η Ουαλία έχει ήδη επιβάλλει 14ημερη καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από έξι ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα την Κρήτη την Ζάκυνθο, τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Παράλληλα, και η Σκωτία υιοθέτησε μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Ελλάδα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19 που εντόπισε σε πτήσεις από τη χώρα μας.

καραντίναΟλλανδίαΚορονοϊόςελληνικά νησιά