Ελλάδα|08.09.2020 18:36
Μόρια: 35 τα θετικά κρούσματα κορονοϊού - Εξετάστηκαν 2.000 δείγματα
NewsroomΣτα 35 έφτασαν τα θετικά στον κορονοϊό κρούσματα στη Μόρια, μετά την εξέταση των περίπου 2.000 δειγμάτων που προχώρησε ο ΕΟΔΥ. Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Όλοι οι ασθενείς έχουν απομονωθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στον καταυλισμό, όπου περίπου 13.000 πρόσφυγες και άλλοι αιτούντες άσυλο διαβιούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Υπενθυμίζεται ότι η συλλογή των δειγμάτων έγινε το τριήμερο 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Είχε προηγηθεί ο εντοπισμός την περασμένη Τετάρτη ως θετικού στον κορονοϊό 40χρονου Σομαλού, ο οποίος διέμενε στη Μόρια. Από τότε ο καταυλισμός της Μόριας κηρύχθηκε σε 14ημερη καραντίνα.
Διαβάστε ακόμη
- Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση Μερτς στον Τραμπ - «Είπε αυτά που δεν τολμούν άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες»
- Η διαδρομή 220 χιλιομέτρων του 89χρονου πιστολέρο και το σχέδιο διαφυγής στο Στρασβούργο - Όλο το χρονικό
- Σοκαριστικά στοιχεία για την εργασία στην Ελλάδα: Αυτοκτονίες και έκρηξη θανάτων
- Το μέγα φιάσκο με τον 89χρονο πιστολέρο, οι αντάρτες που αντιπαθούν τον Σκέρτσο και το «τάκλιν» στον Σέρμπο