Ελλάδα|08.09.2020 18:46

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον αστυνομικό που φέρεται να λήστεψε πολίτη

Newsroom

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον νεαρό αστυνομικό και στον φερόμενο ως συνεργό του που συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία επιχειρηματία πως του απέσπασαν με απειλές 40.000 ευρώ.

Ουσιαστικά, η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ληστείας και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αλλά και τα πλημμελήματα, μεταξύ άλλων, της αντιποίησης αρχής, παράβασης του νόμου περί όπλων και παράνομης απειλής με πυροβόλο. Ο αστυνομικός και ο συνεργός του ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν από τον ανακριτή. Ο καταγγέλλων επιχειρηματίας, που επίσης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατηγορείται για παράβαση περί λαθρεμπορίας και κατοχής ναρκωτικών για δική του χρήση και θα δικαστεί από το αυτόφωρο.

Ο αστυνομικός είναι ειδικός φρουρός και προσελήφθη κατά τις τελευταίες προσλήψεις 2.000 ανδρών στην ΕΛ.ΑΣ. Ο έμπορος αυτοκινήτων κατήγγειλε ότι βρισκόταν στο κατάστημά του στην περιοχή της Αργυρούπολης, όπου ο αστυνομικός τον πλησίασε μαζί με ακόμα ένα άτομο και του έκαναν «έλεγχο». Στη συνέχεια, του ζήτησαν –σύμφωνα πάντα με τον έμπορο αυτοκινήτων- να μεταβούν στο σπίτι του, όπου τους παρέδωσε 40.000 ευρώ με τη βία

εισαγγελέαςΑργυρούποληαστυνομίαληστεία