Ελλάδα|09.09.2020 14:06

Πυροσβεστική στο ethnos.gr: Στάχτη το 60% των κοντέινερ στη Μόρια

Τίμος Φακαλής

Στάχτη έγινε το 60% των κοντέινερ στη Μόρια σύμφωνα με τον Χρήστο Καλέλλη γενικό γραμματέα της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο οποίος επιχειρεί στο σημείο από το βράδυ της Τρίτης. «Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και επιχειρούμε σε όσα κοντέινερ σώθηκαν από την πυρκαγιά υπό τον φόβο τυχόν αναζωπύρωσης. Παράλληλα, προχωρούμε στην πλήρη κατάσβεση όλων των μικρών εστιών φωτιάς που υπάρχουν διάσπαρτα στην περιοχή. Το βράδυ κυκλοφόρησε η φήμη για δύο νεκρούς, ωστόσο, ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν» τόνισε στο ethnos.gr  ο Χρήστος Καλέλλης. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έχει καεί ολοσχερώς τόσο το ΚΥΤ όσο και οι σκηνές έξω από αυτό. Αποκαΐδια η Υπηρεσία Ασύλου, ενώ έχουν σωθεί μόνο τα κοντέινερ της Διοίκησης. Μερικώς έχει καεί και το Κέντρο Υγείας που δώρισε η ολλανδική κυβέρνηση και είχε μέσα Κλίνες Αυξημένης Φροντίδας και Κλίνες Εντατικής Θεραπείας

Associated Press/ Μόρια

Πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στην Εθνική οδό στο ύψος της Παναγούδας το οποίο απέχει μόλις έξι χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μπλόκα για να μη μετακινηθούν από εκεί. Αρκετοί είναι και οι πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έχουν διαφύγει στα γύρω κτήματα. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πού βρίσκονται οι 35 πρόσφυγες - μετανάστες που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και ήταν να τεθούν σε καραντίνα.

ΜόριαπυροσβεστικήφωτιάΚορονοϊός