Ελλάδα|09.09.2020 16:05

Φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώθηκαν Ανάβυσσος, Παλαιά Φώκαια κι άλλοι οικισμοί - Κάηκαν σπίτια

Newsroom

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κερατέα κι έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού,Πέτρο Φιλίππου έχουν καεί και σπίτια. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση των οικισμών ΦέριζαΟλυμπος, Μόγριζα, ενώ πριν λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και στην Ανάβυσσο, αλλά και στην Παλαιά Φώκαια. Πριν από λίγο, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Δήμο Σαρωνικού.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε οικοτροφείο με 30 παιδιά στην Φέριζα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι' αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά. Την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν. Στο μέτωπο επιχειρούν αυτή τη στιγμή 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππουέχουν καεί ήδη κάποια σπίτια και καταβάλλεται προσπάθεια για να μην κινδυνέψουν άλλες κατοικίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.

T

Μήνυμα του «112» για εκκενώσεις οικισμών

Την ίδια ώρα, προειδοποίηση και εντολή εκκένωσης των οικισμών «Αγιος Παντελεήμονας» και «Αρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του «112» λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Φέριζα Κερατέα.

 Εκκληση του Δημάρχου Σαρωνικού

«Αμεσα να απομακρυνθείτε από την περιοχή του Αγιου Παντελεήμονα και κάτω. Εχει περάσει τη Δροσιά και τα πρώτα σπίτια της Αναβύσσου. Να κατεβείτε στις παραλίες, βγείτε στους κεντρικούς δρόμους» λέει σε μήνυμά του στο facebook ο Πέτρος Φιλίππου. «Το μέτωπο είναι τεράστιο και φυσάνε πολύ δυνατοί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φωκαίας. Εκκενώθηκε η Φέριζα και θα γίνουν κι άλλες εκκενώσεις σε οικισμούς.

Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες Αρχές».

Το μήνυμα για εκκένωση από το 112 

 

φωτιά τώραΑνάβυσσοςφωτιάΠαλαιά ΦώκαιαΚερατέα