Φωτιά στη Κερατέα: Δύο μηνύματα του 112 στους κατοίκους για εκκένωση οικισμών
NewsroomΠροειδοποίηση και εντολή να εκκενώσουν τους οικισμούς του δήμου Σαρωνικού εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112. Συγκεκριμένα με δύο μηνύματα που εστάλησαν στους κατοίκους, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τούς καλεί να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς για προληπτικούς λόγους και να κατευθυνθούν προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας.
Το μεσημέρι της Τετάρτης το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή. Στο σημείο καίει μεγάλη φωτιά, η οποία έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια.Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου».
Μέχρι τώρα έχουν εκκενωθεί επτά οικισμοί. Συγκεκριμένα έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Μόβριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ), Αγιος Παντελεήμονας, Αρης Σαρωνίδας και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.
Αυτή την ώρα στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν 117 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.
- Από την «Ασπίδα του Αχιλλέα» μέχρι την ΑΟΖ : Η γεωπολιτική και νομική αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο
- Ποιος κερδίζει πολιτικά από το χάος στη Γαλλία; Η επόμενη μέρα μετά τις βίαιες διαδηλώσεις
- Το φαινόμενο των συχνών αναταράξεων: Πώς η κλιματική κρίση αλλάζει τις πτήσεις
- Η ιστορία της Ρουθ Σνάιντερ: Ο μοναδικός άνθρωπος που φωτογραφήθηκε να ξεψυχά στην ηλεκτρική καρέκλα