Ελλάδα|10.09.2020 13:26

Στη Θεσσαλονίκη τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τη Μόρια

Newsroom

Αλλη μια πτήση με ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης το πρωί της Πέμπτης. Η πρώτη πτήση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» χθες το απόγευμα με 165 παιδιά, ενώ γύρω στις 22:30 με πτήση τσάρτερ της Aegean έφτασαν άλλα 165 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό της Μόριας, στη Λέσβο.

Πρόκειται για το τρίτο γκρουπ παιδιών από τα συνολικά 400 που μεταφέρθηκαν από τη δομή του νησιού σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας, μετά την καταστροφική φωτιά που ξέσπασε τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο ΚΥΤ.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον συμφώνησε για τη χρηματοδότηση άμεσης μεταφοράς και διαμονής στην ενδοχώρα των 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων που απέμειναν στη Μόρια.

«Οι σκέψεις μου και η συμπόνια μου είναι στους ανθρώπους της Λέσβου και ειδικά στους μετανάστες και το προσωπικό που εργάζεται στη Μόρια. Είμαι σε επαφή με τον Έλληνα υπουργό και τις τοπικές Αρχές για τη φωτιά. Συμφώνησα ήδη για τη χρηματοδότηση σχετικά με την άμεση μεταφορά και διαμονή στην ενδοχώρα των 400 ασυνόδευτων παιδιών και εφήβων που έχουν απομείνει. Η ασφάλεια και η στέγη όλων των ανθρώπων στη Μόρια είναι προτεραιότητα» επισημαίνει η Ίλβα Γιόχανσον.

ασυνόδευτα προσφυγόπουλαΜόρια